PSD, în spatele lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD îl va susţine pe Sorin Oprescu în turul doi. PD-L nu-şi negociază voturile, iar liberalii nu s-au hotărât încă Susţinerea lui Oprescu nu s-a votat în forul de conducere al PSD.

PSD îl va susţine pe Sorin Oprescu în turul doi. PD-L nu-şi negociază voturile, iar liberalii nu s-au hotărât încă

Susţinerea lui Oprescu nu s-a votat în forul de conducere al PSD. În partid există tensiuni generate de strategia pentru turul doi. Liberalii înclină şi ei în favoarea doctorului.

Social-democraţii au ţinut, ieri, o şedinţă mai mult euforică, în care s-au felicitat pentru rezultatele obţinute. "Acolo unde s-a muncit şi au fost şi bani s-au văzut rezultatele", le-a spus Mitrea colegilor săi.

Diaconescu le-a bătut obrazul liderilor

Supărat din cauza afirmaţiilor publice legate de susţinerea lui Sorin Oprescu, Cristian Diaconescu a făcut câteva remarci acide la adresa colegilor vicepreşedinţi.

"Cine are cale de comunicare cu Oprescu să îi spună să nu-şi mai facă campanie atacând PSD", a declarat Diaconescu. El a atacat, voalat, şi stafful de campanie. "Doar câteva persoane din Bucureşti au crezut că eu sunt adevăratul candidat al PSD", a mai spus el.

PD-L va politiza puternic turul doi

PD-L va politiza lupta în turul doi al alegerilor locale, iar principalul său adversar va fi PSD. Directorul de campanie al lui Vasile Blaga, primarul Liviu Negoiţă, a acuzat, din nou, coaliţia celor 322.

"Este încă o confirmare a alianţei PSD-PNL-PRM-PC, a celor 322, în frunte cu Ion Iliescu, ce a dus la suspendarea preşedintelui. Iat-o reconfirmată la Bucureşti. PSD, în frunte cu Ion Iliescu se îndreaptă spre a doua blocadă a Bucureştiului". "PD-L nu negociază electoratul", spune el, întrebat dacă partidul va încheia alianţe în turul al doilea

PSD devine tabu şi în ţară pentru PD-L. "Cu siguranţă şi în plan teritorial, PD-L nu se va asocia cu PSD", a declarat vicepreşedintele PD-L, Ioan Oltean. Pe de altă parte, PD-L nu va încerca să reediteze alianţa cu PNL, a spus liderul democrat- liberal. Ioan Oltean spune că vor putea fi încheiate alianţe electorale punctuale în teritoriu.

El a mai declarat că sancţiunile pentru cei cu rezultate slabe sunt aceleaşi şi pentru membrii simpli din teritoriu şi pentru membrii Biroului Permanent. În consecinţă, este posibil ca vicepreşedinţilor PD-L, Cezar Preda şi Cristian Boureanu, care au pierdut alegerile la CJ Buzău şi CJ Argeş să li se solicite demisiile.

PNL nu ştie pe cine susţine

Liberalii declară că nu au stabilit încă pe cine vor susţine în turul al doilea al alegerilor din Capitală.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis însă, ieri, un semnal subtil propriului electorat în favoarea independentului Sorin Oprescu.

Tăriceanu a afirmat că actuala administraţie a Bucureştiului, care a perpetuat tehnica asfaltărilor, a curăţeniei, a înlocuirilor de borduri cu firme prietene, nu trebuie prelungită.

Potrivit liderului liberal, viitorul primar al Capitalei trebuie să fie dedicat cetăţenilor, şi nu grupurilor de interese din spatele acestuia. Tăriceanu a spus că Ludovic Orban a fost singurul candidat bucureştean care a propus un program adevărat şi că regretă scorul slab obţinut de acesta la scrutinul de duminica trecută.

Ciuhandu, la mâna PSD

Tensiunile din PD-L Timiş au făcut imposibilă formarea unei majorităţi de dreapta la Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş. În aceste condiţii, primarul Gheorghe Ciuhandu (foto) a acceptat toate condiţiile impuse de PSD Timiş pentru a forma majoritatea.

Consilierul PSD Sorin Grindeanu a primit funcţia de viceprimar şi coordonarea celor mai importante direcţii: Edilitară, Economică, Fiscală. Ioan Răducanu, liderul grupului PSD, a primit preşedinţia Comisiei Economice. "Facem protocol de colaborare administrativă pe proiecte", a declarat Răducanu. Ciuhandu neagă oficial că a fost de acord cu impunerea demiterii unor înalţi funcţionari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite