Petre Roman: Victor Surdu a avut mare drag de agricultură şi de oamenii devotaţi muncii pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Victor Surdu, soţul Angelei Similea, a murit, joi.  Acesta suferea de ani buni de cancer pancreatic, boală care l-a şi răpus. Deputatul a fost internat o perioadă la la  Spitalul Pantelimon, însă a fost externat vnerea trecută. Colegii săi de partid au numai cuvinte de laudă despre omul şi deputatul care a fost Victor Surdu.

Petre Roman, fost pirm-ministru în Guvernul provizoriu din 1990: „Victor Surdu a fost un om cu mare drag de agricultură şi care a iubit oamenii care sunt devotaţi muncii pământului. Eu aşa îmi voi aminti de el, chiar dacă a avut şi nu anume talent politic. Dumnezeu să-l odihnească!”

Adrian Năstase, preşedinte al consiliului naţional: "Victor Surdu a fost un om politic neconvenţional. El a intrat în politică pentru a rezolva problemele din agricultură şi pentru ca şi-a dat seama ca numai făcând politică la un anumit nivel poate schimba ceva. Rar am întâlnit pe cineva mai aplecat spre ce înseamnă viaţa din agricultură, grijile din agricultură. L-am cunoscut acum 20 de ani. Îl ştiam şi de la PDAR (Partidul Democrat Agrar din România, n.r) pe care îl conducea. L-am convins, în 2001, să vină în PSD şi de atunci am lucrat îndeaproape. E o pierdere foarte mare, ca prieten şi ca specialist. Este pierderea unui om înţelept care a ştiut în viaţa noastră de partid, mai dinamică, cu oameni tineri, să găsească echilibrul necesar. Îi voi duce lipsa, nu numai ca specialist, ci şi pentru optimistul şi pentru înţelepciunea sa"

Mai citiţi:

Fratele lui Victor Surdu: „Totdeauna şi-a neglijat sănătatea“ (FOTO)

Naşul de cununie al lui Victor Surdu: „Şi-a iubit enorm familia“

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD: „L-am cunoscut pe Victor Surdu acum mulţi ani, mai exact în iunie 1975 când au fost marile inundaţii din ţară, care au început de la Iaşi. Eu m-am dus în comuna Grozeşti, o zonă între Prut şi Jijia şi acolo l-am întâlnit pe Victor Surdu, care lucra acolo, era tânăr inginer agronom, cred că avea vreo patru-cinci ani vechime. L-am cunoscut într-un moment dramatic pentru că  din cele 3000 de hectare cât avea acea zonă de care se ocupa, doar 100 nu fuseseră acoperite de ape. Era un om foarte harnic, foarte apreciat pentru calităţile sale, pentru profesionalismul său. Am colaborat şi mai târziu, şi după 1989. Ne-am preţuit reciproc şi ne vizitam adesea. Am stat de vorbă cu el şi după ce a fost la consult în străinătate. Mi-am dat seama şi a înţeles şi el că era vorba despre o boală cumplită, ceva similar ca la Antonie Iorgovan. Regret trecerea în nefiinţă a lui Victor Surdu atât de devreme şi vreau să transmit familiei sentimente calde de încurajare. Dumnezeu să-l odihnească!”

Valeriu Zgonea, vicepreşedinte al PSD: „Un om excepţional. N-am cuvinte....Unul dintre cei mai amabili parlamentari, cu un comportament exemplar. El a fost pentru mulţi dintre noi un adevărat prieten, ceea ce printre politicieni găsesşi foarte greu. Un om gata să ajute oricând”

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: „Mi-e greu să accept că Victor Surdu a murit. Era un profesionist desăvărşit, care a bătut ţara, bolnav fiind, pentru a promova proiectele pe agricultură deoarece îşi asuma răspunderea funcţiei de deputat. Era un coleg cu totul special, nu l-am auzit niciodată supărând pe cineva, avea tot timpul abordarea << Ce pot să fac ca să-ţi  fie mai bine? >>. Era în acelaşi timp un om foarte optimist, nu cred că s-a gândit că va fi învins de boalaă. Dumnezeu să-l odihnească!”

Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD: „E o pierdere pentru partid, dar şi pentru România. Dumnezeu să-l odihnească!”

Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt al PSD: „Este o foarte mare pierdere pentru PSD şi pentru Parlament, dar mai cu seamă pentru oamenii care trăiesc la ţară şi pentru cei pe care îi numea moldovenii lui dragi. A fost un coleg desosebit. Se găsesc foarte greu oameni de calitatea morală a lui Victor Surdu”

Olguţa Vasilescu, senator PSD: „Victor Surdu a fost un coleg extrarrdinar, un profesionist desăvârşit. A elaborat în proporţie de 80 % Programul pe agricultură al PSD, unul din cele mai bune programe scrise în România în acest domeniu. Din păcate, s-a stins foarte repede. Dumnezeu să-l odihnească!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite