PSD şi PNL vor să adopte o moţiune de cenzură, ca răspuns la asumarea răspunderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele aflate în opoziţie răspund cu o moţiune de cenzură la anunţul Guvernului de asumare a răspunderii pentru măsurile de austeritate menite să aducă o nouă tranşă din împrumutul de la FMI.

Ponta a declarat că PSD-ul va depune o moţiune de cenzură, această decizie fiind susţinută şi de liderul liberal, Crin Antonescu, care a declarat că "Am anunţat deja şi în declaraţiile de presă, dar chiar şi în întâlnirea cu CES, că noi în mod categoric suntem pentru o moţiune de cenzură. Vom face, presupun că vrea şi PSD, că singuri nu putem face, şi vom vota moţiunea de cenzură".

Motivul care stă la baza acestei moţiuni de cenzură este explicat de liberali care spun că nu sunt de acord "cu soluţia Guvernului de reducere drastică a salariilor bugetarilor şi a pensiilor".

"Şi, aşa cum am spus, este perfect incompetent şi cât se poate de evident un Guvern al clientelei PDL, şi nu al României", a conchis Antonescu, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a precizat, la rândul său că "PSD a decis deja că va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru aplicarea genocidului social al preşedintelui Traian Băsescu. Moţiunea, conform procedurilor, va fi depusă în cele trei zile de după asumarea răspunderii".

De asemenea, el subliniază că lui PSD şi PNL s-ar putea să li se alăture şi UDMR, nemulţumiţi de reducerea pensiei minime, dar şi independenţii care nu sunt de acord cu măsurile de austeritate luate de Executiv.

"S-ar putea să fie mai multă lume dispusă să voteze această moţiune de cenzură.", a declarat Moldovan.

Premierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de miercuri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite