Boc: "Lista pentru subvenţiile la căldură au fost întocmite când PSD era la guvernare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi ministrul Economiei, Adrian Videanu, au afirmat la Alexandria, că subvenţiile pentru căldură acordate administraţiilor locale au fost alocate în funcţie de necesităţi şi că listele au fost întocmite înainte de ieşirea PSD de la guvernare.

A acorda subvenţii la Iaşi, la Piteşti şi în alte localităţi înseamnă subvenţii privilegiate, i-aş invita să se uite pe acea listă. Şi precizez că acea listă a fost făcută cu PSD când era la guvernare şi resursele au fost alocate în funcţie de municipalităţile care aveau acele probleme, potrivit criteriilor prevăzute de lege”, adeclarat Emil Boc.

Adrian Videanu a întărit, spunând că a întocmit lista localităţilor care au primit subvenţii pentru căldură împreună cu fostul ministru PSD al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, şi că fundamentarea acesteia a fost făcută, de asemenea, de un membru PSD, care ocupa funcţia de director în cadrul ministerului.

Este o dezinformare totală pentru că acea listă a fost făcută de domnul Nica, cu mine. Noi doi am lucrat la schema de ajutor de stat. Culmea, ea a fost fundamentată de către un director din Ministerul Administraţiei şi Internelor, este vorba de domnul Ilie Ştefan, care este un reprezentant al PSD. “ a spus Videanu.

În susţinerea afirmaţiilor celoi doi reprezentanţi ai guvernului a sărit prefectul judeţului Teleorman, Teodor Niţulescu, care a declarat că în judeţ au primit astfel de subvenţii doar primării PSD şi PNL.

"Este clar că în acest moment asistăm la o dirijare deliberată a resurselor către primăriile PDL. Acest lucru se întâmplă şi la nivelul comunelor şi într-un fel este nedrept ca această campanie a domnului Băsescu să folosească banii publici de o manieră atât de discreţionară", a acuzat Mircea Geoană.

Primarii municipiilor Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Piteşti au protestat, vineri, la grupul parlamentar al PSD, faţă de decizia Guvernului de a aloca "discriminatoriu" subvenţii pentru încălzirea populaţiei, arătând că decizia Guvernului este "un atac la locuitorii oraşelor care nu au primari PDL".

Cei patru primari au declarat că vor să tragă un semnal de alarmă asupra HG prin care Guvernul a suplimentat cu 160 milioane de lei bugetele mai multor administraţii locale pentru a susţine financiar 21 producători şi distribuitori de energie termică, acuzând faptul că singurul criteriu pentru alocarea banilor a fost aderenţa la PDL şi că, din 160 milioane, 105 milioane s-au dus spre oraşe conduse de democrat-liberali .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite