PREMIERĂ Adevarul lansează suplimentul „Şcoală şi educaţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi profesorii faţă'n faţă
Elevii şi profesorii faţă'n faţă

 „Adevărul” va publica, săptămânal, un supliment gratuit„Şcoală şi educaţie” începând din 23 martie. El va apărea în fiecare marţi şi va fi distribuit împreună cu ziarul.

Suplimentul „Şcoală şi educaţie" va avea 16 pagini integral color şi va ataca cele mai importante probleme ale şcolii româneşti: programa încărcată, corupţia din sistem, performanţele scăzute de la clasă.

Scoala

Manifest pentru schimbarea educaţiei 

În urma discuţiilor cu părinţii, „Adevărul" a sintetizat zeci de probleme pe care le au elevii şi profesorii în instituţiile de învăţământ. Ele au fost cuprinse în „Manifestul pentru şcoala viitorului" şi vor fi trimise Ministerului Educaţiei, în timpul dezbaterilor pe noul proiect de lege.

Din sumar

Profesoara prinsă cu şpaga ascunsă în ciocolată

Scoala

Profesoara Iosefina Focşăneanu, de 36 de ani, din comuna ieşeană Strunga este judecată pentru că ar fi primit anul trecut 200 de euro ca să ajute un elev de clasa a VII-a să promoveze clasa. Mama băiatului, Adriana Bitiuşcă, spune că i-a dat personal şpaga profesoarei. Aceasta se apără şi susţine că a găsit banii strecuraţi într-o cutie cu bomboane. Profesoara este absolventă de Teologie Ortodoxă şi riscă 10 ani de închisoare.

Bacul mai lejer cere o admitere mai dificilă

Scoala

Suplimentul „Şcoală şi educaţie" lansează o dezbatere despre bacalaureat şi relevanţa examenului în actuala formă: trei probe de competenţă şi trei practice. Astfel, rectorii câtorva universităţi intenţionează să reintroducă admiterea la facultate prin concurs.

Şcoala care a trimis români la Harvard - un reportaj despre profesoara de matematică Iuliana Coravu, de la Colegiul Naţional „Carol I" din Craiova. Prin mâna profesoarei de 59 de ani au trecut multe generaţii de olimpici care au făcut cariere după ce au studiat în cele mai prestigioase universităţi ale lumii.

Află povestea lor în primul număr al suplimentului care va apărea marţi, 23 martie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite