PNL şi PC au semnat Protocolul de constituire al Alianţei de Centru-Dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu,  şi cel al PC, Daniel Constantin, au semnat, luni, Protocolul Alianţei de Centru-Dreapta al celor două partide.

Preşedintele PNL s-a declarat să fie coleg în această formulă cu oamenii din PC, adăugând că are conştiinţa curată că nu încalcă niciun principiu al liberalilor.

"Am semnat acest protocol fără nicio reţinere, în ciuda asediului propagandistic dezlănţuit de la aflarea veştii despre această alianţă, împotriva noastră, a mea în special. E important să am conştiinţa clară - şi o am- a faptului că făcând aceată alianţă nu încalc cu nimic principiile PNL sau ale mele, că este o alianţă destinată tocmai transpunerii în realitate a acestor principii. Sunt onorat să fiu în această formulă coleg cu oamenii din PC", a conchis Antonescu.

Cei doi au semnat după ce preşedintele PC a anunţat că, în cursul zilei de luni, conservatorii vor depune la Tribunal atât un act prin care se va întrerupe relaţia cu PSD "pe cale amiabilă", în conformitate cu prevederile protocolului vechi, cât şi noul protocol semnat cu PNL.

Consiliul Naţional al PC a aprobat, luni, în unanimitate, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL.

La rândul ei, Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se trei voturi împotriva încheierii acesteia. Cei care au votat împotrivă au fost Ludovic Orban, C.P.Tăriceanu şi Adriana Săftoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite