Berceanu şi Videanu, chemaţi la audieri de PNL pe tema gripei porcine şi a stării căii ferate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii vor cere mâine audierea  ministrului interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, pe tema extinderii gripei porcine, dar şi audierea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, privind situaţia sistemului feroviar.

Vice-liderul liberalilor, fostul ministru al Sănătăţii în timpul cabinetului Tăriceanu, Eugen Nicolăescu,  a declarat că PNL cere audierea în regim de urgenţă a lui Adriean Videanu pe tema măsurilor de combatere a gripei porcine, precum şi de vaccinare a populaţiei împotriva gripei sezoniere.

"Extinderea virusului A H1N1 conduce la o situaţie îngrijorătoare şi critică. Faptul că apar tot mai multe focare ar trebui să dea gândit", a spus Nicolăescu.

Acesta a acuzat ministerul Sănătăţii că nu a luat măsurile necesare privind combaterea gripei porcine şi nu a început nici acum vaccinarea împotrivei gripei sezoniere, din cauza anulării licitaţiei pentru achiziţionarea vaccinurilor.

"Extinderea gripei noi ce ar putea să interfereze şi cu organisme ce au gripă sezonieră poate să conducă la apariţia unor complicaţii foarte mari", a spus Nicolăescu. El a spus că există riscul ca, în următoarea lună şi jumătate, nicio persoană să nu poată fi vaccinată împotriva gripei sezoniere.

Berceanu chemat să răspundă pentru numeroasele accidente de pe calea ferată

Tot liberalii au anunţat că au cerut şi audierea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a vedea ce măsuri pot fi luate pentru remedierea situaţiei grave în care se află sistemul feroviar din România.

 "Grupul PNL a luat decizia să solicite Comisiei de industrii demararea audierilor pentru ministrul Berceanu pentru ca acesta să ne prezinte (...) soluţii pe termen scurt şi mediu privitoare la menţinerea şi întărirea sistemului de siguranţă din sistemul feroviar", a spus deputatul PNL, Diana Tuşa.

14 accidente au avut loc pe calea ferată în primele zece luni ale anului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite