PHARE îşi vrea banii înapoi de la o primărie ieşeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din comuna Popeşti, Neculai Mocanu, trebuie să restituie Oficiului de plăţi şi contractare PHARE 60.000 de euro. Cu aceşti bani, PHARE a finanţat realizarea unei staţii de colectare

Primarul din comuna Popeşti, Neculai Mocanu, trebuie să restituie Oficiului de plăţi şi contractare PHARE 60.000 de euro.
Cu aceşti bani, PHARE a finanţat realizarea unei staţii de colectare şi ambalare a deşeurilor în comuna Popeşti, destinată populaţiei de etnie rromă. Deoarece proiectul nu a fost finalizat la timp, reprezentanţii PHARE în România solicită returnarea banilor. Margareta Hochin, consilierul prefectului pe probleme de rromi, s-a plâns de proasta colaborare cu primarul Mocanu. "De fiecare dată când mergeam la primar, era de negăsit. Când l-am întrebat de modul în care se desfăşoară proiectul, îmi spunea că nu are timp de el. Centrul trebuia finalizat în august, a fost amânat, dar nici în acest moment nu este funcţional. Acum trebuie să dea banii înapoi", a declarat Hochin.
Primarul din Popeşti ar putea fi chiar sancţionat de Prefectură. "Mă gândesc foarte serios la sancţiuni. Neculai Mocanu face judeţul de ruşine", a declarat prefectul de Iaşi, Radu Prisăcaru.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite