PE a aprobat prelungirea concediului de maternitate la 20 de săptămâni cu plata integrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda opoziţiei puternice venite din partea Marii Britaniei s-au Germaniei, Parlamentul European a votat miercuri pentru prelungirea concediului de maternitate de la 14 la 20 de săptămâni, cu plata integrală, prevedere obligatorie în Uniunea Europeană, relatează presa străină.

Într-o cameră decorată cu baloane roz şi albastre cu figura unui bebeluş pe ele, proiectul a primit din partea europarlamentarilor 327 voturi pentru şi 320 împotrivă, în privinţa extinderii concediului. Totodată, textul mai conţine şi extinderea concediului de partenitate la cel puţin două săptămâni. Proiectul nu poate deveni însă lege dacă este susţinut şi de guvernele UE, iar unele, cum ar fi executivele britanic şi german, se opun. Potrivit unei evaluări, prelungirea la 20 de săptămâni ar putea costa afacerile britanice 2,8 miliarde de euro suplimentari pe an.

Europarlamentara daneză Britta Thomsen a spus că măsura ar încuraja femeile să aibă mai mulţi copii  şi vine în condiţiile îngrijorării legate de îmbătrânirea populaţiei europene şi în condiţiile ratei scăzute de naşteri.

În replică, conservatoarea Marina Yannakoudakis a afirmat că, deşi "bine intenţionat, proiectul este complet rupt de realitate" şi a avertizat că ar duce la "o discriminare indirectă mai mare la adresa femeilor la locul de muncă".

Totodată, BusinessEurope, grup de lobby care reprezintă zeci de firme din UE, a declarat că PE nu ar trebui să se amestece în această problemă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite