PDL pune legea cenzurii pe umerii lui Prigoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege iniţiat de un grup de deputaţi PDL prin care  Consiliul Naţional al Audiovizualului va acorda şi retrage licenţe pentru ziare a generat, ieri, numeroase critici.

„Domnul Prigoană şi ai dumisale au formulat un text scris probabil sub imperiul viselor şi fantasmelor de dominare a presei", a comentat Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă. „Orice eventuale încălcări ale legilor în presa scrisă sunt sancţionate numai de justiţie", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

PDL a încercat să paseze răspunderea pe umerii lui  Prigoană, afirmând, printr‑un comunicat,  că iniţiativa îi aparţine „exclusiv" acestuia.  Totuşi, proiectul de lege depus la Parlament este semnat, alături de Prigoană, şi de alţi zece deputaţi : opt de la PDL, unul de la UDMR şi unul de la UNPR.

Sancţiuni diferite

Silviu Prigoană nu este descurajat de criticile primite şi îşi susţine, în continuare, propunerea. El a afirmat, ieri, că proiectul său nu vizează limitarea libertăţii presei sau instituirea cenzurii, ci „curăţarea spaţiului public de acele publicaţii apărute peste noapte, pentru care nu îşi asumă nimeni răspunderea". „Dacă tu ai o revistă pentru copii, cu abracadabra şi de fapt eşti o revistă porno, trebuie să respecţi condiţiile de licenţiere", a fost unul dintre exemplele date de Prigoană.

Totuşi, legea prevede sancţiuni pentru situaţii cu totul diferite. De exemplu, dacă o persoană care se consideră „vătămată" de un ziar reclamă la CNA  şi obţine câştig de cauză, licenţa res­pectivei publicaţii poate fi suspendată de la o lună la şase luni. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite