PDL a intrat în zodia „Buldogului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

 PDL şi-a ales sâmbătă, în cadrul Convenţiei Extraordinare, noii lideri cu care va intra în bătălia pentru alegerile parlamentare.

Alegerile pentru fotoliul de preşedinte al PDL s-au desfăşurat fără tensiuni, sâmbătă, la Palatul Parlamentului. Vasile Blaga, singurul care a râvnit la această funcţie, a obţinut o victorie categorică, primind 1.197 de voturi „pentru" şi doar 28 „împotrivă".

„Ca preşedinte de partid îmi doresc un partid muncitor, disciplinat, condus de un Birou Permanent lucrativ, în care toţi colegii să ştie clar cu ce se ocupă, şi vor şti", a declarat Blaga, la încheierea lucrărilor Convenţiei Extraordinare. Noul lider al PDL, poreclit „buldogul", şi-a stabilit ca prioritate imediată un scor cât mai bun la alegerile parlamentare din toamnă.

„Ţinta noastră va fi stabilită de către conducerea partidului. Am condus campania (n.r. - pentru alegerile locale) doar în ultimele trei săptămâni şi jumătate şi nu aş mai vrea ca partidul să mai treacă printr-o asemenea situaţie", a subliniat şeful PDL.

Baconschi a rămas doar cu brand-ul

Din echipa lui Vasile Blaga vor mai face parte Gheorghe Flutur, ales secretar general al partidului, şi cei patru prim-vicepreşedinţi: Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea. Fost prim-vicepreşedinte, Teodor Baconschi a pierdut competiţia pentru această funcţie, părăsind sala imediat după anunţarea rezultatelor. El a declarat că „este o înfrângere" faptul că n-a fost reales în funcţia de prim-vicepreşedinte, dar a menţionat că brand-ul său este CV-ul.

De asemenea, democrat-liberalii şi-au ales sâmbătă şi cei 15 vicepreşedinţi ai formaţiunii. Primarul Braşovului, George Scripcaru, s-a clasat pe primul loc, cu 843 de voturi, fiind urmat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (813 voturi), şi de fostul ministru de Interne Gabriel Berca (807 voturi). Din rândurile vicepreşedinţilor mai fac parte Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andreea Paul Vass, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, Traian Igaş, Florin Popescu, Alin Tişe, Costică Canacheu şi Sulfina Barbu.

Elena Udrea s-a arătat surprinsă că din noua conducere fac parte şi candidaţi care au fost perdanţi în alegerile locale.

Criticile Elenei Udrea

„Eu mă aşteptam ca în echipa lui Vasile Blaga să vină câştigătorii, să vină cei care au obţinut voturi în alegerile locale, cei care pot aduce voturi şi pentru la toamnă", a susţinut ea. Udrea crede că, pentru credibilitatea noii echipe, este important să fie formată din oameni care au demonstrat că sunt susţinuţi de electorat.

„Când tu pierzi lamentabil, cu 8 la sută, şi te gândeşti că poţi să fii în conducerea PDL, eu mă întreb cum va fi privită această conducere din exteriorul partidului", a afirmat ea.

Felicitat de Ponta, uitat de Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a felicitat pe Vasile Blaga pentru alegerea în noua funcţie. „Sper ca, împreună, să putem normaliza relaţia dintre Putere şi Opoziţie în sensul civilizării şi respectării normelor democratice", a declarat premierul. În schimb, şeful statului nu i-a transmis niciun mesaj noului lider democrat-liberal. „Nu am primit până acum niciun telefon de la preşedintele Traian Băsescu, probabil că e ocupat în această perioadă", a spus Blaga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite