PDL propune alianţă cu UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR Marko Bela a declarat azi că partidul său este de acord să guverneze cu PDL, de preferat în cadrul unei coaliţii majoritare. Emil Boc anunţase tot azi că PDL este dispus să facă alianţă cu UDMR în orice guvernare.

"Opţiunea noastră este să avem UDMR în orice formulă de guvernare pe care o vom concepe", a spus Emil Boc.

Emil Boc a afirmat că programele de guvernare propuse de PDL şi UDMR sunt compatibilie, începând cu menţinerea cotei unice de impozitate, neimpozitarea profitului reinvestit şi până la necesitatea descentralizării instituţiilor, dublate de descentralizarea bugetelor. "Avem nuanţe şi nu puncte ireconciliabile", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după întrunirea Consiliului Permanent al partidului, că Uniunea continuă discuţiile cu PDL pentru formarea unei coaliţii majoritare.

"Conform mandatului primit, UDMR va colabora, în continuare cu PDL, vizând constituirea majorităţii guvernamentale şi a guvernului", a spus Marko Bela.

În această dimineaţă, preşedintele UDMR declarase că este dispus să guverneze cu PDL chiar şi în cadrul unui guvern minoritar.

Emil Boc a mai precizat că  "din acest moment nu e exclusă nicio variantă de guvernare în jurul PDL" şi că va fi luată o decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional, care se întruneşte astăzi, începând cu ora 11.00. "Se închide încet-încet cercul", a spus Boc, care a susţinut că e timpul să fie luată o decizie, după trei zile de negocieri. 

Vom reveni

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite