PD Iaşi s-a transformat în SRL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-unul din sediile democraţilor se vând chiuvete şi robinete

activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, articolul 7, partidele politice nu pot desfăşura activităţi specifice societăţilor comerciale. Face excepţie închirierea spaţiilor proprii pentru conferinţe şi acţiuni social-culturale. Cum vânzarea chiuvetelor nu seamănă nici pe departe cu acţiunile social-culturale sau conferinţele, prin această subînchiriere democraţii încalcă flagrant Legea 43.
Ciubuc de 290 de dolari
PD este singurul partid din Iaşi care beneficiază de două sedii luate de la Consiliul Local. Primul este al organizaţiei judeţene, are o suprafaţă de 236 de metri pătraţi şi este poziţionat taman în centrul oraşului. Teoretic, în cel de al doilea sediu ar trebui să funcţioneze organizaţia municipală, însă, la respectiva adresă, în loc de doctrină democrată, un individ de după o tejghea este gata să-ţi ofere contra cost robinete, chiuvete sau alte minuni de acest fel. Spaţiul are o suprafaţă de 146 de metri pătraţi şi se află pe Strada Tabacului nr.11, în zona ţigarete. "L-am închiriat parţial. Partea care ne-a rămas nouă funcţionează ca sediu de cartier", ne-a declarat deputatul Petru Movilă, preşedintele Organizaţiei Municipale a PD - Iaşi. Aşa cum se vede şi în fotografie, niciun indiciu nu arată că acolo ar funcţiona un partid politic. "Locuiesc deasupra. Eu nu ştiu să fie altceva aici decât un magazin", ne-a spus un locatar aflat în zonă. În baza de date a Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public Privat (DAPPP) din cadrul Primăriei Iaşi există un document din anul 2002 prin care PD a subînchiriat spaţiul de pe Tabacului societăţii IP Intex SA din Timişoara la preţul de 2 dolari pe metru pătrat. În acelaşi timp, chiria lunară pe care democraţii o plătesc municipalităţii este de numai 163 RON pe întreaga suprafaţă. Cum personalul din magazin este format din simpli angajaţi, am încercat să-l contactăm pe patronul firmei, însă pe pagina de internet al Ministerului de Finanţe nu figurează nicio societate cu acest nume.
Evacuare silită
Reprezentanţii DAPPP au explicat că, la respectivul sediu, primăria vrea să deschidă un centru de cartier şi că a trimis către PD mai multe notificări în care le-a cerut să evacueze sediul, însă adresele nu au avut nici un efect. "Vom pregăti un proiect de hotărâre pentru Consiliul Local pentru ca spaţiul să fie evacuat silit, mai ales că la sfârşitul anului 2005 a expirat contractul prin care PD a închiriat spaţiul de la noi", ni s-a comunicat de la DAPPP. De cealaltă parte, Petru Movilă a negat primirea unor astfel de adrese de la DAPPP. "Acum sunt la Bucureşti, însă mâine vin la Iaşi şi pot să vă dau mai multe amănunte", a conchis acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite