Voronin: "Pregătesc PCRM pentru alegeri anticipate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin: "Pregătesc PCRM pentru alegeri anticipate!"
Voronin: "Pregătesc PCRM pentru alegeri anticipate!"

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat vineri, într-un interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, că "nu vom vota candidatura Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova".

Citiţi şi:


Liderul comuniştilor moldoveni a mai declarat că a ales să fie un simplu deputat în Parlament pentru a se dedica în totalitate activităţii interne de partid şi în special pentru a putea pregăti PCRM de alegerile parlamentare anticipate.

"Îmi imaginez deja cum stau la o tribună în faţa a zeci de mii de oameni, pe care îi conving cu ce urmări grave s-ar putea confrunta Republica Moldova, dacă se va repeta rezultatul alegerilor din 29 iulie", a adăugat Voronin, citat de Unimedia.

Întrebat dacă nu se teme că PCRM va obţine şi mai puţine voturi la alegerile anticipate, liderul comunist a zis: "Cei care se ocupă de politică nu lucrează după principiul: mă tem sau nu mă tem! De aceasta am şi spus că voi lucra foarte serios pentru consolidarea partidului şi ar echipei noastre ca să putem explica alegătoilor ce a avut loc".

Vladimir Voronin şi-a prezentat vineri demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.Potrivit Constituţiei, interimatul la conducerea ţării va fi asigurat de preşedintele Parlamentului, adică liberalul Mihai Ghimpu.

Vladimir Voronin a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din anul 2001, când PCRM a ajuns pentru prima dată la guvernare. Voronin a fost reales pentru un nou mandat după scrutinul din 2005, fiind votat atunci şi de către deputaţi din partidele de opoziţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite