Un avion a lovit un stâlp la decolarea de pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion a lovit un stâlp la decolarea de pe Otopeni
Un avion a lovit un stâlp la decolarea de pe Otopeni

Un avion de tip Boeing 737 al Companiei Malev a lovit un stâlp în momentul în care se pregătea pentru decolare de pe Aeroportul Henri Coandă. La bordul avionului se aflau 100 de pasageri. Nu sunt răniţi.

Aeronava ar fi trebuit să decoleze spre Budapesta la ora 16.10. Pasagerii vor fi transportaţi la destinaţie fie cu alte curse, fie cu un alt avion, au transmis reprezentanţii companiei Malev. Conform procedurilor, aeronava avariată a fost oprită la sol.

"În timpul manevrei de pushback, respectiv în momentul în care aeronava era scoasă de la poziţia de parcare, aceasta a lovit cu vârful planului drept unul dintre pilonii aflaţi pe platforma rezultând înfundarea locală a vârfului planului. În consecinţă, aeronava nu a putut să îşi continue manevra în vederea decolării, iar pasagerii au fost debarcaţi urmând ca prin grija companiei Malev să fie relocaţi sau transportaţi pe altă aeronavă către destinaţia lor, Budapesta. Aeronava urma să transporte la Budapesta 100 de pasageri, nu s-au înregistrat răniţi şi niciun fel de alte probleme, în afara celor menţionate", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului astfel de incidente nu sunt o raritate, iar o comisie de experţi de la Ministerul Transporturilor a fost alcătuită pentru a face ancheta acestui caz.

Potrivit directorului de investigaţii din cadrul Ministerului Transporturilor, Mircea Ciucă, comisia de investigaţie nu stabileşte vinovaţi şi nu dă sancţiuni, ci identifică, în urma anchetei, cauzele care au determinat producerea evenimentului şi prin recomandările de siguranţă pe care le poate emite să fie prevenite producerea unor evenimente similare.

"Nu avem detalii legate de acest incident, am fost informaţi de producerea lui pe Aeroportul Otopeni. Conform procedurilor, am instituit o comisie de investigaţie tehnică care se va deplasa la faţa locului să preia acest eveniment şi să îl investigheze conform reglementarilor în vigoare. Acesta este un eveniment care, conform reglementărilor specifice, trebuie investigat de o comisie de specialişti, lucru pe care noi îl vom face. Comisia se va prezenta la faţa locului şi vom aplica măsurile specifice în aceste situaţii", a declarat, la Realitatea TV, Mircea Ciucă.

"Au mai fost situaţii de genul acesta, ca în faza de pushback aeronava să intre în coliziune cu vehicule care se află pe platforma de mişcare sau cu corpuri fixe din aceasta zonă. S-au mai întâmplat asemenea situaţii din păcate. Este vorba de cele mai multe ori, ca şi în acest caz, de neatenţia celor care participă la astfel de situaţii. Au mai fost astfel de evenimente, începând cu decembrie 2007, o aeronavă la fel a intrat în coliziune cu stâlpii de iluminare de pe platforma Aeroportului Otopeni, au mai fost situaţii şi pe Aeroportul Timişoara şi pe Aeroportul Cluj. S-au întâmplat evenimente similare şi pe aeroporturi din Europa, şi din lume. Astfel de lucruri se întamplă. Nu există riscuri pentru pasageri în astfel de situaţii, singura problema este că aeronava este indisponibilă şi pasagerii trebuie rerutaţi pe aceste curse",  a mai spus Mircea Ciucă.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite