Bucureşti: Scandal cu taximetriştii la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Scandal cu taximetriştii la Otopeni
Bucureşti: Scandal cu taximetriştii la Otopeni

Şoferii de taxi care nu au licenţă pentru Aeroportul "Henri Coandă" s-au luat ieri la ceartă cu forţele de ordine

Zeci de taximetristi, politisti si agenti de paza de la firma Romprest s-au certat ieri-dimineata în parcarea de la iesirea de pe Aeroportul Henri Coanda. Soferii s-au revoltat în clipa în care agentii de paza au chemat firma care se ocupa de blocarea rotilor. „Ne pândesc si, în clipa în care vad ca am parasit chiar si pentru câteva minute masina, ne blocheaza rotile, iar amenda pentru parasirea masinii este de 150 de lei“, a declarat unul dintre taximetristi.
Evenimentul nu este unul izolat deoarece spiritele s-au încins aproape zilnic în ultima luna, de când ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a hotarât ca singurele taximetre care au voie sa opereze în curtea aerogarii sunt cele ale firmei Fly Taxi. „S-au pus la dispozitie 20 de locuri unde taximetristii îsi pot astepta clientii la iesirea de la Sosiri Internationale. Desi nu pot parasi masinile în acest timp, multi dintre ei nu respecta aceasta prevedere si merg la portile de acces în aeroport si agaseaza calatorii“, a declarat ieri unul dintre politistii aflati la aeroport.

Si-au pierdut clientii de când au fost izolati

Taximetristii spun ca de când s-a luat aceasta decizie si-au pierdut clientii, chiar daca ei practica tarife mai mici cu pâna la 2 lei pe kilometru fata de Fly Taxi care percepe 3,5 lei pe kilometru. „Pentru a ajunge la parcarea dinspre iesire unde mai avem voie sa stam, cei care aterizeaza pe Otopeni trebuie sa coboare pe niste scari rulante de lânga usile de acces de la aeroport, sa treaca printr-o parcare cu plata si apoi, daca suntem norocosi, ajung la noi“, a spus George Runtean, taximetrist.

O noua licitatie, la 12 octombrie

În urma cu aproximativ patru luni, ministrul Transporturilor l-a schimbat din functie pe directorul Aeroportului, iar una dintre îndatoririle noului sef, Tudor Jidav, era sa rezolve problema taximetristilor. Abia peste trei zile se va organiza o licitatie în cadrul careia se vor decide firmele ce vor avea permis de acces la aeroport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite