Reşiţa: Doi muncitori au fost răniţi într-un accident cu metal fierbinte la combinatul de la Oţelu Roşu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Doi muncitori au fost răniţi într-un accident cu metal fierbinte la combinatul de la Oţelu Roşu (UPDATE)
Reşiţa: Doi muncitori au fost răniţi într-un accident cu metal fierbinte la combinatul de la Oţelu Roşu (UPDATE)

Doi maiştri sunt internaţi în Spitalul Municipal din Caransebeş, după ce au fost stropiţi, la miezul nopţii, cu oţel.

Un nou accident la combinatul de la Oţelu Roşu s-a produs în urmă cu câteva ore. Trei muncitori au fost surprinşi de stropii de oţel, dar numai doi sunt în spital. Starea lor  nu este foarte gravă, arsurile pe care le-au suferit sunt pe suprafeţe mici ale corpului.

Sunt în stare bună, dar sunt sub supravegherea medicilor. Nu este necesară mutarea lor la Clinica de Arşi de la Timişoara. Au arsuiri pe suprafeţe mici”, a declarat medicul Aida Bîldea, directorul medical al Spitalului Municipal Caransebeş. „Accidentul a avut loc în momentul în care oţelul din cuptor a fost evacuat în oală. A avut loc o reacţie, iar şeful de tură şi doi maiştri au fost stropiţi”, a spus Vasile Sabău, liderul muncitorilor din Combinatul Mechel.


Starea celor doi nu este foarte gravă, arsurile pe care le-au suferit sunt pe suprafeţe mici ale corpului. Şeful de tură, Drânga Rusalin, a fost foarte puţin afectat şi se va întoarce la lucru astăzi după-amiază.
„Accidentul a avut loc în momentul în care oţelul din cuptor a fost evacuat în oală. A avut loc o reacţie, iar şeful de tură şi doi maiştri au fost stropiţi. Nu este grav, cum a fost ultimul accident”, a spus Vasile Sabău, liderul muncitorilor din Combinatul Mechel.
Cei doi maiştri, Sârbu Simion şi Drânga Rusalin, care sunt în spital sub atenta observaţie a medicilor, au în jur de 50 de ani. „Sunt în stare bună, dar sunt sub supravegherea medicilor. Nu este necesară mutarea lor la Clinica de Arşi de la Timişoara. Au arsuri pe suprafeţe mici ale corpului”, a declarat medicul Aida Bîldea, directorul medical al Spitalului Municipal din Caransebeş.

Accident după accident
Şirul ghinioanelor continuă la Combinatul „Mechel” din Oţelu Roşu. În cursul aceste dimineţi, inspectorii de muncă erau la Oţelu Roşu pentru cercetări. Accidentul s-a produs chiar în momentul în care se schimbau turele în oţelărie. „Nu este vorba de explozie, s-a produs o reacţie violentă la deşarjarea oţelului din cuptor în oală. La expansiunea acestuia au fost aruncate zgură şi oţel. Maiştrii au arsuri pe suprafeţe mici ale corpului, pe membre, abdomen şi ceafă. Purtau echipamentul de protecţie”, a declarat Ştefan Bala, directorul coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Activitatea la combinat nu este oprită. Acest accident este unul care s-a soldat doar cu incapacitate temporară de lucru, fiind mult mai uşor decît cel care s-a produs în urmă cu o lună. În data de 24 august, un alt accident de muncă ce s-a produs la acelaşi combinat a lăsat trei familii distruse. Trei muncitori au decedat în urma unor grave arsuri pe care le-au suferit, după ce electrozii au ajuns în oala cu oţel încins.

CITEŞTE ŞI:

Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

Combinatul de la Oţelu Roşu este închis până când se fac verificări

Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite