Orfanii învaţă să se întreţină singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orfanii învaţă să se întreţină singuri
Orfanii învaţă să se întreţină singuri

O sută de copii şi tineri care provin din centrele de plasament din Râmnicu Vâlcea învaţă să se gospodărească în aer liber, în tabăra de la Brezoi care se deschide azi.

Până la 28 iulie, la Castelul, orfanii vor învăţa să se descurce singuri în natură şi vor participa la acţiuni de ecologizare.

„Fiecare participant va învăţa să îşi monteze cortul, să facă mâncare în tuci, în aer liber, să strângă lemne, să aprindă focul, să spele vase.

Ei sunt în natură şi trebuie să înveţe să se descurce. Scopul taberei e ca aceşti copii să înveţe să se gospodărească singuri, să formeze o echipă, fără să mai fie ajutaţi de angajaţii din centre”, declară Mihai Ghebrea, preşedintele Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii (AOCC) Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul este organizat de AOCC Râmnicu Vâlcea în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Primăria Brezoi şi Fundaţia Pater Pio Voineasa.

Tabăra este finanţată de A.R.P.E. Elveţia şi DGASPC, valoarea totală a proiectului fiind de 5.000 de euro. În tabără sunt aşteptaţi 100 de copii şi tineri, în două serii. Fiecare serie va sta în tabără câte şapte zile. Cei mai descurcăreţi copii vor merge într-o altă tabără, la mare, în luna august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite