Orfanii învaţă să gătească în tuci, în tabăra de la Brezoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orfanii învaţă să gătească  în tuci, în tabăra de la Brezoi
Orfanii învaţă să gătească în tuci, în tabăra de la Brezoi

Cei mai activi participanţi vor merge în august într-o altă tabără, la mare

De mâine, până pe 28 iulie, în localitatea Brezoi se desfăşoară tabăra Castelul, pentru copiii şi tinerii orfani. Evenimentul este organizat de Asociaţia Orfanilor din Casele de Copii (AOCC) Râmnicu Vâlcea în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, Primăria Brezoi şi Fundaţia Pater Pio Voineasa. Tabăra este finanţată de
ARPE Elveţia şi DGASPC, valoarea totală fiind de 5.000 de euro.

Vor participa la activităţi de ecologizare pe Lotru

„Este al 10-lea an consecutiv de când organizăm această acţiune.  În tabără sunt aşteptaţi 100 de copii şi tineri, în două serii. Ei provin din centrele de plasament din Râmnicu Vâlcea, iar fiecare serie va sta în tabără  câte şapte zile”, ne-a spus Mihai Ghebrea preşedintele AOCC. Pe lângă tinerii din centre, în tabără vor participa şi voluntari din Italia ai AOCC şi reprezentanţi ai fundaţiei Inimă pentru Inimă din Râmnicu Vâlcea.

În perioada în care vor petrece în tabără, orfanii vor învăţa în primul rând să socializeze. Ei vor participa la activităţi de ecologizare pe râul Lotru, iar cei care vor strânge cele mai mari cantităţi de gunoi şi vor avea cei mai încărcaţi saci vor fi premiaţi de conducerea Primăriei Brezoi.

Copiii se vor întrece la activităţi sportive şi cultural-artistice, vor învăţa să se orienteze pe munte în timpul drumeţiilor, să folosească o busolă şi să se descurce ghidându-se doar după hărţi. „Fiecare participant va învăţa să îşi monteze cortul, să facă mâncare în tuci, în aer liber, să strângă lemne, să aprindă focul, să spele vase. Scopul taberei este ca aceşti copii să înveţe să se gospodărească singuri, să formeze o echipă, fără să mai fi ajutaţi de angajaţii din centre”, ne-a mai declarat Mihai Ghebrea. Cei mai descurcăreţi copii vor merge cu preşedintele Ghebrea şi trei educatori, într-o altă tabără la mare, după 1 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite