Orchestră privată la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Municipală de Cultură George Coşbuc din Bistriţa a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, a Societăţii de

Casa Municipală de Cultură George Coşbuc din Bistriţa a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, a Societăţii de Concerte, dirijat de japonezul Yusei Koide, cu un program din Mozart şi Beethoven.
Melomanii bistriţeni beneficiază de concerte periodice, datorită orchestrei cu caracter privat, înfiinţată în urmă cu 7 ani, de muzicienii Gavril ţărmure şi Ioan Greluş. Orchestra susţine cel puţin lunar concerte de înalt nivel, cu dirijori consacraţi, având chiar şi turnee externe, în Japonia şi Elveţia. După cum ne-a declarat directorul Societăţii de Concerte Bistriţa, Gavril ţărmure, cei mai buni instrumentişti din întreaga Transilvanie se adună la Bistriţa periodic, pentru repetiţii şi spectacole. Plata acestora se face prin proiecte susţinute prin fonduri locale şi europene, cel mai recent proiect fiind "Mărturii. Academia Transilvană Liberă de Arte", cofinanţat de Comisia Europeană, prin programul "Cultura 2000".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite