Orăşenii fac terapie antistres în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odăi cu fân, saună în butoaie cu flori uscate sau pescuit la copcă sunt câteva dintre ofertele terapeutice rurale.Tratamentele antistres naturiste din oferta pensiunilor costă între 100 şi 180 de lei, incluzând cazarea şi masa.  

Administratorii de pensiuni din Munţii Buzăului au pregătit pentru turişti, pe lângă cazare şi masă, servicii terapeutice: drumeţii în sălbăticie şi apoi odihnă în odaia cu fân.

 O astfel de ofertă se găseşte în comuna Chiojdu, la 80 de kilometri de oraşul Buzău. Drumeţiile înseamnă de fapt un traseu lung, de peste 20 de kilometri, spre Lacul Vulturilor, pe un drum forestier. ”Parcurgem vechiul drum comercial care lega Brăila de Braşov”, lămureşte Tata Lice, ghid şi administrator de pensiune.

La pensiuni, după o zi de mişcare, urmează o masă cu bucate vânătoreşti şi un somn în odaia antistres. ”După aşa o zi, merge un dezinfectant. Ţuică mortală de Chiojdu!”, spune Mama Lice, patron de pensiune.

Ea mai spune că în odăile speciale sunt peste 40 de plante, care cresc în flora montană şi care contribuie la relaxarea oaspeţilor.  Oferta mai conţine sauna în butoiul cu flori uscate, dar şi tratament cu alifii din plante medicinale, culese din munţi.

Pescuit la copcă

Pensiunile agroturistice din Covasna şi Harghita au şi ele oferte speciale. Iarna, la Balvanyos turiştii pot opta pentru pescuit la copcă.

Tot în secuime, atât la Balvanyos, cât şi la Covansa există o ofertă medicală mai puţin obişnuită: viagra naturală, oferită de izvoarele minerale şi emanaţiile postvulcanice, cunoscute sub numele mofete.

O altă ofertă mai deosebită vine din Braşov, de la pensiunile agroturistice din Poiana Mărului, unde turiştii pot merge la un picnic pe zăpadă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite