Oraşe în haine de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la finele săptămânii, locuitorii din Constanţa, Piteşti şi Târgu Jiu au parte de petreceri, târguri şi concerte. Zilele Municipiului Constanţa încep astăzi, petrecerile pentru Zilele Piteştiului au demarat ieri, iar la Târgu Jiu, startul manifestărilor s-a dat încă de marţi.

Edilii au pregătit manifestări ca la carte: târguri, întreceri culinare, o serie de evenimente culturale şi spectacole care se termină târziu în noapte.

La Constanţa, astăzi, de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena, vor urca pe scena amenajată la Poarta 1 membrii ansamblului folcloric Plaiuri Dobrogene, fetele de la Bambi şi formaţia Hot Chocolate. Mâine vine rândul ansamblurilor etnice, aromân, lipovenesc şi tătar.

Programul va continua cu Rozalia şi formaţia de muzică tehno Fun Factory. Sâmbătă, în ultima seară dedicată Zilelor Municipiului Constanţa, pe scenă va evolua un ansamblu etnic elen, spectacolul continuând cu trupele White Gipsy şi Technotronic. Atmosfera din final va fi întreţinută de formaţia Thea Austin-Snap şi Voltaj care îşi vor începe reprezentaţia de la ora 22.50.

La mulţi ani, Piteşti!

Piteştiul a împlinit, ieri,  621 de ani de la prima atestare documentară. În zi de sărbătoare, 55 de cupluri care au împlinit 50 de ani de  căsătorie neîntreruptă au primit, din partea primăriei, premii de câte 500 de lei şi diplome de fidelitate.

La orele prânzului, în  Piaţa Primăriei s-a desfăşurat un spectacol al ansamblurilor folclorice locale.  „Ştiam c-au început Zilele Piteştilui, dar nu ştiam că astăzi este ziua oraşului. Mă bucur c-avem spectacole, să ne mai descreţim şi noi frunţile”, a spus Constantina  Oprişor (59 de ani), pensionar.

Clarisa Popescu, 48 de ani, contabil, s-a bucurat că sunt organizate petreceri în oraşul său pe care îl consideră „ocrotit de divinitate”: „Sunt încântată de manifestările pregătite pentru această zi. Mă bucur de aceste spectacole, dar mi-aş fi dorit mai multă muzică folk”.

Astăzi, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti vor avea loc o serie de festivităţi şi lansări de carte, plus Târgul „Poveste de vacanţă”. Concertul aniversar susţinut de Orchestra Filarmonicii Piteşti face şi el parte din manifestările dedicate Zilelor Municipiului care se vor încheia sâmbătă, cu recitalurile trupelor SPIN, Şuie Paparude şi Proconsul.

Parade la Târgu Jiu

Şi localnicii din Târgu Jiu au parte de târguri populare, competiţii sportive şi concerte. Astăzi va avea loc parada motocicliştilor, mâine cea a automobilelor de epocă, sâmbătă se va desfăşura Cupa la motocross, iar duminică sunt programate concerte cu Anda Adam, Animal X, Smiley şi Morandi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite