Orădenii îşi petrec concediul în Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii îşi petrec concediul în Croaţia
Orădenii îşi petrec concediul în Croaţia

Cazarea în apartamente costă între 16 şi 25 de euro/noapte. Potrivit agenţiilor de turism, Croaţia este printre destinaţiile favorite ale orădenilor, pentru vacanţa de vară.

 În toiul lui august, orădenii par să fi abandonat oraşul, luând calea Turciei, Croaţiei şi Greciei, pentru binemeritatele concedii. Reprezentanţii agenţiilor de turism orădene spun că, în acest an, topul destinaţiilor de vacanţă a fost dominat de cele trei ţări, chiar dacă ordinea acestora diferă, de la un operator la altul.

Pe cont propriu

Senzaţia verii lui 2009 s-a dovedit a fi, pentru orădeni, Croaţia, în special Dalmaţia. Orădenii au ales să-şi petreacă acolo zilele libere din luna august, în special în apartamentele a căror închiriere costă de la 16 la 25 de euro pe noapte, pentru o persoană. Preţul nu include masa sau alte facilităţi, dar este atractiv, în comparaţie cu litoralul românesc, în plin sezon.
„Am plecat în Croaţia pe cont propriu. E minunat că ajunşi acolo am dat, la fiecare 500 de metri, de chioşcuri cu informaţii, de unde puteai afla cine oferă cazare, pe ce sume şi în ce condiţii”, povesteşte Roxana Ghilea, o orădeancă întoarsă luni din Dubrovnik. Pentru o cameră cu baie, într- o casă pe plajă, am plătit 18 euro cu mic dejun, pe zi. „Închiriam o barcă  mică, cu motor, şi făceam plajă exact unde ne doream”, mai spune Roxana. 

Apartamentele, foarte atractive ca preţ

Orădenii care au plecat în vacanţă prin agenţia Eximtur s-au orientat spre Grecia (40%), Croaţia (30%) şi Turcia (30%). Potrivit informaţiilor primite de la Diana Cseke, director de agenţie, Bulgaria nu-i atrage deloc pe orădeni, aceştia preferând litoralul românesc al Mării Negre. În ceea ce priveşte Turcia, turiştii orădeni se orientează spre pachetele all inclusive şi ultra all inclusive, la hoteluri de patru şi cinci stele.
Pentru Grecia, cele mai solicitate sunt hotelurile de trei stele, cu preţuri cuprinse între 400 şi 500 de euro, pentru un sejur, cu biletul de avion inclus. În ceea ce priveşte Croaţia, orădenii aleg atât hotelurile de 3 – 4 stele, cât şi apartamentele, care atrag în special prin preţurile avantajoase. Astfel, pentru un apartament pe malul Mării Adriatice, contractat prin Eximtur, trei persoane ar trebui să plătească cel mult 600 de euro, pe sejur.

Oferte pentru august

„Croaţia a crescut ca atractivitate, pentru orădeni“, spune un agent de turism extern al Aerotravel. Potrivit acestuia, pentru perioada 15 – 22 august, patru persoane care vor să închirieze un apartament, la Pirovac, ar avea de plătit 526 de euro, în total. Pentru aceeaşi perioadă, la Dubrovnik, cazarea pentru patru persoane ar costa puţin peste 370 de euro, fără mâncare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite