Trei ani cu un bisturiu în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul Ionel Nistor (54 de ani) a stat trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană după o operaţie făcută la Cluj-Napoca.

El pregăteşte acum dosarul pentru a chema în judecată statul român şi cere un milion de euro despăgubire. Ionel Nistor a fost operat în 2004, la Cluj-Napoca. După trei ani a descoperit că are o lamă de bisturiu de 4,5 centimetri în coloană. „Operaţia a durat trei ore. Am aflat pe urmă, în timpul procesului, că în timpul operaţiei s-a rupt lama de la bisturiu în mai multe fragmente", îşi aminteşte orădeanul.

Hepatită după operaţie

După intervenţia chirurgicală, bărbatul a aflat că s-a ales cu hepatită. Mai mult, durerile nu au încetat. „Când am văzut că amorţesc şi nu mai pot de durere, în 2007 m-am dus la radiologie, la o clinică privată din Oradea", a povestit Nistor. Medicii au descoperit în urma investigaţiilor că bărbatul trăia de trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană. „Am mers cu filmul la medicul care m-a operat, la Cluj. Mi-a zis că am un fragment mic, o să-l scoată şi nu se întâmplă nimic", îşi aminteşte Ionel Nistor.

El a depus plângeri împotriva medicului Florian Ştefan, cel care l-a operat, la Colegiul Medicilor Cluj şi la Parchet, însă fără niciun rezultat. „Colegiul Medicilor a decis că medicul a procedat corect din punct de vedere deontologic şi profesional, iar procurorii au dat decizia de neîncepere a urmării penale", a spus orădeanul. Prin urmare, el este hotărât să cheme în judecată statul român.

„Cazul este în instanţă, nu am nimic de declarat, se va pronunţa instanţa", a declarat Florian Ştefan, medicul care l-a operat pe Nistor. „Adevărul" a relatat la începutul lunii februarie povestea unui hunedorean care a stat aproape şapte ani cu o lamă de cuţit în spate după ce medicii nu au observat existenţa corpului străin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite