Opt inşi care au vândut ciuperci halucinogene în Braşov au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei vor răspunde în faţa legii după ce au vândut atât ciuperci halucinogene cât şi cannabis consumatorilor de droguri din Braşov.

Procurorii DIICOT Braşov au trimis în judecată o grupare, formată din opt persoane, din Cristian şi Braşov, care se ocupa cu consumul şi traficul de droguri.  Cele opt persoane, două din Cristian şi şase din Braşov, au fost monitorizate timp de patru luni de zile.

În luna iulie a acestui an, poliţiştii şi procurorii au efectuat 10 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au găsit la domiciliul unui dintre suspecţi o adevărată cultură de plante de cannabis. „La domiciliul lui R.R., de 47 de ani, au  fost identificate şi ridicate un număr de 34 plante de cannabis cât şi o instalaţie artizanală de cultivare a acestor plante formată din sistem de iluminat artificial, sistem de ventilaţie, sistem de menţinere a temperaturii constante cât şi un spaţiu special destinat exclusiv uscării plantelor. Din această cultură s-ar fi produs o cantitate de 1 kilogram de cannabis, care ar fi valorat pe piaţă 50.000 de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au mai descoperit că unul dintre membri grupării, o tânără de 20 de ani, a reuşit să aducă din Olanda, prin comandă efectuată on-line, cantitatea de 100 de grame de ciuperci halucinogene, considerate ca fiind droguri de mare risc. Ciupercile, alături de alte cantităţi de cannabis, au fost, ulterior, comercializate pe raza municipiului Braşov, suspecţii obţinând în urma vânzărilor suma de 2.000 de lei.   

„În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a unui număr de opt persoane, respectiv R.Roland, 47 ani, G.Adrian, 23 ani, C.Alexandru, 22 ani, D.Valentin, 21 ani, I.Andra, 20 ani, N.Sergiu, 21 ani, S.Mihai, 21 ani şi B.Constantin, 21 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de import de droguri de mare risc, trafic de droguri de  mare risc, trafic de droguri de risc şi deţinerea în vederea consumului propriu de droguri de mare risc şi de risc", a mai precizat comisarul şef Liviu Naghi.

Toate cele opt persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite