Opt răniţi după ce un avion a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt răniţi după ce un avion a  luat foc
Opt răniţi după ce un avion a luat foc

Motorul unui avion Airbus A 320 aparţinând companiei spaniole low cost Vueling a luat foc înainte de decolarea de pe aeroportul francez Orly din Paris spre Alicante, transmite Le Monde.  Potrivit Reuters, opt persoane au fost uşor rănite în timpul evacuării. Anterior, numărul răniţilor era de şase.

Citiţi şi:
adevarul.es Compania al cărei avion a luat foc în Franţa operează şi pe ruta Spania - România


Pompierii au intervenit rapid pentru stingerea focului şi pentru evacuarea celor 169 de pasageri.

O sursă de pe aeroportul Orly a precizat că a fost "un mic incendiu la reactorul numărul 2", care a fost stins foarte repede. "Alerta a fost dată la ora 10:35 (11:35, ora României) şi s-a încheiat la ora 11:09 (12:09)", a spus el.

Potrivit unui pasager, Terry Volante, citat de AFP, un fum negru a apărut la unul dintre motoare în timp ce avionul se pregătea de decolare.

"Pompierii au ajuns în mai puţin de două minute, un stewart a deschis uşile, a declanşat deschiderea toboganelor şi o sterwardesă ne-a strigat în spaniolă să plecăm", a precizat un pasager.

Aparatul începuse să meargă în marşarier pentru a se desprinde de rampa de îmbarcare în momentul în care motorul de sub aripa dreaptă a luat foc din motive necunoscute, potrivit unui comunicat al Vueling. La rândul său, Helene Courcoul, şefa staffului de la prefectura departamentului Val de Marne, a confirmat că incendiul a izbucnit în timp ce avionul se desprindea de scara de îmbarcare.

Courcoul a precizat că cei opt răniţi au primit îngrijiri de la personalul medical al aeroportului Orly.

Un funcţionar al aeroportului Orly din Paris a declarat, sub protecţia anonimatului, că pasagerii s-au lovit în momentul în care au părăsit avionul pe ieşirile de siguranţă. Focul a fost reperat în partea din faţă a avionului, după cum a precizat oficialul francez, pentru AP.

Pasagerilor li s-a oferit masa de prânz în aeroport şi urmau să fie preluaţi de un avion al companiei spaniole Iberia, acţionar al Vueling, care sosea în această după-amiază de la Barcelona ca să îi transporte la Alicante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite