Opt profesori au dat note nejustificat de mari la bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt profesori au dat note nejustificat de mari la bac
Opt profesori au dat note nejustificat de mari la bac

În urma recorectării de la Ministerul Educaţiei, lucrările au fost depunctate

Opt profesori de Limba şi Literatura Română de la cinci licee din Târgu-Jiu le-au acordat elevilor gorjeni note mai mari decât ar fi meritat. Acest lucru a fost demonstrat de specialiştii Ministerului Educaţiei, care au micşorat notele de pe  lucrările reevaluate cu aproape cinci puncte.

Profesorii vizaţi nu au mai avut probleme până acum


Daniela Bogea, preşedinta comisiei de disciplină care efectuează ancheta în acest caz, spune că, momentan, nu pot fi date publicităţii numele dascălilor implicaţi: „Este vorba despre profesori care n-au avut niciodată probleme la evaluarea lucrărilor. Sunt profesori buni şi nu au creat niciodată probleme la bacalaureat. Aceştia trebuie să-şi construiască cel puţin trei argumente, fiind nevoiţi să vină la Inspectorat pentru a-şi prezenta punctul de vedere“, a declarat Daniela Bogea, preşedinta comisiei.
În scandal sunt vizaţi şi profesorii de Limba română de la Colegiul Virgil Madgearu. Directorul instituţiei, Petre Ciungu, a oferit puţine detalii: „Bănuiesc că sunt şi de la noi pentru că mi s-a spus că nu pot să fac parte din comisie, întrucât ar exista conflicte de interese. La noi au fost patru profesori la evaluare, dar nu m-a anunţat nimeni despre cine este vorba“.
Ileana Coica, Delia Negrescu, Raluca Ştefănescu şi Irina Giurgiulescu sunt cei patru profesori de la Madgearu care au corectat o parte din lucrările de la bacalaureat. Nu se ştie care dintre acestea a supraevaluat lucrările.
Delia Negrescu, profesoară de Limba română, recunoaşte că a dat note mari, chiar şi de 10. Aceasta consideră că a respectat baremul de notare: „Nu am fost chemată la Inspectorat, dar consider că  notarea s-a făcut aşa cum trebuie. Eu am acordat note bune, dar pe merit“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite