Vasile Blaga spune despre Sorin Oprescu că vine dintr-un "sistem mafiot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga spune despre Sorin Oprescu că vine dintr-un "sistem mafiot"
Vasile Blaga spune despre Sorin Oprescu că vine dintr-un "sistem mafiot"

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că Sorin Oprescu vine din "inima sistemului mafiot patronat de PSD, Iliescu şi Cozmâncă" şi că acesta nu este nicidecum independent, fiind legat "de cea mai roşie aripă a PSD".

"Domnul Oprescu vrea să pară din nou ceea ce nu este. Sorin Oprescu a fost şi este parte a sistemului mafiot patronat de Iliescu şi Cozmâncă. Este vorba de cineva – domnul Oprescu – care vine din inima sistemului mafiot patronat de PSD, Iliescu şi Cozmâncă, care au ţinut ani de zile România în afara Europei. Sistemul mafiot l-a ajutat pe Sorin Oprescu să-şi falsifice semnăturile pentru candidatura la Bucureşti. Şi tot sistemul mafiot a fost cel care l-a validat. Sorin Oprescu este creaţia sistemului ticăloşit, care a realizat, în sfârşit, că nu mai poate acapara puterea cu un candidat asumat transparent şi a inventat un aşa-zis independent", a declarat liderul PDL, după ce Sorin Oprescu a afirmat de la Timişoara că "vârful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile este Traian Băsescu".

Vasile Blaga a demontat apoi independenţa lui Oprescu şi a afirmat că actualul primar al Capitalei a primit spriijin de la PDL pentru proiectele sale. "Deci vorbim de un aşa-zis independent care este legat de cea mai roşie aripă a PSD-ului. „Independentul” Oprescu este ghidat în campanie de Octav Cozmâncă, mâna dreaptă a lui Ion Iliescu atâţia ani, care a blocat reformele statului român tocmai pentru a favoriza corupţia. Primarul general Sorin Oprescu a fost sprijinit necondiţionat de către consilierii PD-L pentru a-şi realiza promisiunile, pentru că program pentru Bucureşti nu a avut. Nu a făcut însă nimic pentru bucureşteni. Acum vrea să facă acelaşi rău României, rău pe care l-a făcut deja Bucureştiului", a mai arătat secretarul general al PDL.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că Traian Băsescu este principalul vinovat pentru "sistemul nenorocit" din ultimii ani.

„Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a făcut parte din sistem. Un om care 15 ani a stat într-un partid politic şi am încercat să opresc această expansiune. (...) Politicul a impregnat orice fel de acţiune la nivel administrativ. Nu cred că au murit oameni în Timişoara pentru ca, în 20 de ani de libertate, să ne întoarcem iar către un sistem dictatorial în care un partid sau altul hotărăsc cum trebuie să fie. Hotărăsc rezultatul votului. Vârful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile, vina o poartă în principal Traian Băsescu”, a declarat Sorin Oprescu, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Timişoara.

„Eu cred că trebuie să punem aici punct lucrurilor. Ca independent, vă asigur că nu am niciun fel de agendă ascunsă. Nu sunt omul omul lui Băsescu,  în viaţa mea nu am avut blat cu nimeni. Asta ca să fie clar pentru toată lumea. Nu sunt un tip pe care să poţi să îl şantajezi. Poveştile şi legatul de familie nu fac decât viermii nenorociţi, care n-au curaj să iasă să se lupte cu tine. Să te înjure, să-ţi spună, să-ţi reproşeze. Şi atunci se leagă de familie, se leagă de tată, se leagă de mamă, cei care o mai au, se leagă de copii şi aşa mai departe. Ăştia nu sunt decât reşapaţi, care ies exact în momentele ăstea”, a declarat Sorin Oprescu, aluzie la declaraţii mai vechi ale preşedintelui care spunea că Oprescu trăişte în casă cu o "stafie a trecutului", o referinţă la tatăl fostului pesedist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite