Oprescu, în vizită la şantierul de la Pasajul Basarab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu, în vizită la şantierul de la Pasajul Basarab
Oprescu, în vizită la şantierul de la Pasajul Basarab

Primarul general Sorin Oprescu va face o vizită miercuri, începând cu ora 10.00, la şantierul Pasajului Basarab - Zona Orhideelor, unul dintre şantierele mari ale Capitalei pentru care municipalitatea s-a angajat să continue investiţiile în condiţiile stabilite iniţial, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

Pentru ca lucrările în această zonă să poată fi executate, Primăria Municipiului Bucureşti a fost nevoită să demoleze imobilul din strada Orhideelor, nr. 26 bis, sector 1, pentru eliberarea terenului. Cele trei familii care aveau calitatea legală de chiriaşi în acel imobil au fost mutate în apartamente aparţinând Administraţiei Fondului Imobiliar, unde locuiesc tot în calitate de chiriaşi.

Celelalte persoane care ocupau abuziv imobilul au fost evacuate. Primăria Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia acestora 20 de containere tip dormitor, utilate cu paturi şi tot ceea ce este necesar. Locul în care sunt amplasate containerele este amenajat cu toalete ecologice şi apă curentă.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între bd. N. Titulescu - şos. Orhideelor - Podul Grozăveşti - bd. Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi, respectiv, şos. Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al municipiului Bucureşti, în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole: râul Damboviţa, peste podul existent, şi calea ferată în zona Gării de Nord.

Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1.450 de metri (din care 117 metri podul pe arce peste râul Dâmboviţa, respectiv 340 de metri pasajul peste zona Gării de Nord), cu bretele de acces la pasaj de 1.126 de metri lungime şi rampe de acces de 1.250 de metri. Valoarea lucrărilor executate la pasaj până la 14 iulie este de 142.522.022 de lei, fără TVA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite