Oprea: Cei care intră în armată îşi asumă o misiune, nu aleg o meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care intă în armată nu îşi aleg o meserie, ci îşi asumă o misiune pe care o duc la bun sfârşit, a declarat luni ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, cu prilejul deschiderii noului an universitar la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

"Este o misiune pe care o duc la bun sfârşit doar cei care au învăţat cea mai importantă lecţie a vieţii: lecţia datoriei, a curajului, a devotamentului şi a patriotismului. Sunt lucruri care nu se învaţă doar din cărţi, se învaţă din viaţa de zi cu zi", a spus ministrul Oprea, citat de Mediafax.

Ministrul a vorbit şi despre cei doi militari care au murit, vineri, în Afganistan, precizând că toate unităţile militare din ţară îi comemorează.

"Este dureroasă tragica lor dispariţie din marea familie a Armatei române şi în faţa jertfei lor supreme ne plecăm frunţile cu preţuire şi respect. Suntem alături de familiile greu încercate pe care le vom sprijini şi le vom ajuta", a mai spus Oprea.

El a adăugat că Armata română ştie să-şi preţuiască eroii care "s-au jertfit pentru demnitatea acestei ţări".

Ministrul s-a referit în discursul său şi la procesul de modernizare a Armatei, precizând că anul universitar care începe luni se înscrie în acest obiectiv.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite