Oprea şi Nichita, scor strâns în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la primăria Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi cel al PD-L, Dumitru Oprea, se vor confrunta pe 15 iunie, scorul de la primul tur fiind foarte strâns. Exit-poll-ul INSOMAR arată

Candidatul PSD la primăria Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi cel al PD-L, Dumitru Oprea, se vor confrunta pe 15 iunie, scorul de la primul tur fiind foarte strâns. Exit-poll-ul INSOMAR arată că Nichita a obţinut 42,8% din voturi, iar Oprea 42%.

Membrii PD-L şi susţinătorii lui Dumitru Oprea au primit cu aplauze, şampanie şi chiote de bucurie rezultatele exit-poll-ului INSOMAR. Îmbrăcat într-un tricou cu dungi portocalii, candidatul democrat liberalilor la primăria Iaşiului a aşteptat degajat rezultatele. "Ieşenii au arătat că vor o altfel de administraţie. În turul doi voi duce o campanie normală şi sper ca liberalii să voteze pentru dezvoltarea Iaşiului", a spus Dumitru Oprea.

La sediul PSD Iaşi, atmosfera era relaxată înainte de anunţarea exit-poll-ului. Atitudinea celor doi candidaţi s-a transformat în crispare în momentul în care s-au prezentat estimările.

"Nu putem să comentăm decât nişte rezultate parţiale, nişte tendinţe. Am experienţa anului 2004 când am fost anunţat la exit-poll cu 53% şi după numărătoare am intrat în turul II.

Legat de aceste tendinţe, presedinţia CJ este câştigată", a spus Nichita, vizibil supărat. indicat de exit-poll cu 34,5% din voturi, nu i-a permis să se bucure din din plin, din respect pentru şeful său de partid, Gheorghe Nichita, care e şi liderul PSD Iaşi.

Fostul primar al Iaşiului, Constantin Simirad, candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean, a primit cu reţinere victoria aparent clară, el fiind indicat de exit-poll cu 34,5% din voturi. Principalul contracandidat, senatorul PSD-L Dan Cârlan a primit 28,7%. "Mă surprinde scorul bun obţinut de domnul Cârlan. Se pare că declaraţiile de calomnie şi-au făcut efectul", a declarat Simirad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite