Opoziţia va boicota alegerea preşedintelui, spune Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Chişinăului şi vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi la postul public de radio că partidele de opoziţie care au intrat în noul parlament de la Chişinău vor participa la lucrările legislativului, dar vor boicota alegerea preşedintelui republicii.

Citiţi şi:

Cine vine în locul lui Voronin?

"În cadrul Parlamentului nu vom participa la alegerea preşedintelui republicii şi prin aceasta vom lupta până la capăt în ceea ce priveşte nerecunoaşterea legitimităţii acestui guvern, (...) acestei majorităţi parlamentare, nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor şi, respectiv, lupta împotriva celor care au ordonat şi au executat aceste cazuri de tortură, bătaie, tratament inuman, (...) chiar şi decesele care au avut loc", a anunţat liderul liberal la RRA.

Comuniştii îşi desemnează astăzi candidatul la preşedinţia Republicii Moldova, urmând ca alegerea şefului statului să aibă loc peste zece zile, în Parlament.

În urma alegerilor legislative din 4 aprilie, cele trei partide de opoziţie care au intrat în Parlament deţin împreună 41 de mandate din totalul celor 101. Comuniştii, aflaţi de opt ani la putere în Republica Moldova, deţin 60 de mandate, cu unul mai puţin decât majoritatea de care ar avea nevoie pentru a-şi impune candidatul la preşedinţie. În cazul în care alegerea preşedintelui republicii eşuează de trei ori, sunt convocate alegeri legislative anticipate. Mulţi observatori consideră însă că nu va fi o problemă pentru comunişti să obţină "votul de aur" de care au nevoie din rândul opoziţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite