UPDATE Opoziţia a citit moţiunea: "Legea salarizării e un masacru împotriva bugetarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor şi Senatul se întâlnesc într-o şedinţă de plen comună pentru prezentarea Moţiunii de cenzură cu titlul „Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima «ţeapă» trasă românilor de guvernarea Băsescu - Udrea - Boc"

ORA 12.52 Parlamentarii se vor întâlni vineri, la ora 10.00, să citească a doua moţiune de cenzură. Cele două moţiuni vor fi dezbătute şi supuse votului în şedinţa de plen reunit programată lunea viitoare, la ora 10.00.

ORA 12.18 Premierul Emil Boc la plecarea din Parlament: Asa se fac reformele in Romania, este foarte greu, vedeti ca au fost trei motiuni, una care a si trecut...Nu avem ce face, trebuie sa mergem inainte, aceste legi sunt foarte importante pentru viitorul tarii.

Premierul Emil Boc după citirea moţiunii: "Guvernul ofera bugetarilor salariile pe care le poate plati, nu promite salarii iluzorii, asta poate tara in momentul de fata. Guvernul isi permite doar o majorare cu 15% pentru anul viitor a salariilor bugetare. Opozitia promite lucruri fara acoperiore, pe care statul roman nu si le poate permite.

Opozitia are o singura menire, sa promita ceea ce ei nu pot realiza. Ei promit marea cu carea, ca doar nu ii doare gura. Aceasta motiune are un profund caracter populist, mai ales ca in 2008, PSD si PNL au dus Romania pe marginea prapastiei"

Deputatul PNL, Cristina Pocora, a citit moţiunea: Legea Salarizării demonstrează "lipsa de pricepere a guvernantilor" si "ticalosia lor", este "un masacru indreptat impotriva bugetarilor" si acest "inventar al tepelor trase de PDL" este un "argument in sine pentru punerea in aplicare a plecarii acestui guvern, care a ridicat minciuna si furtul la rang de act normativ".

"Acest guvern trebuie sa plece", a spus Pocora, care a explicat ca salariile nu vor creste de anul viitor cu 15% ci doar cu 1,4%, pentru ca "se vor taia primele, sporurile, se elimina tichetele cadou, se taie orele suplimentare si plata pentru sarbatorile legale".

"Aceasta lege demonstreza ca scopul principal al Guvernului e sa bage mana adanc in buzunarele bugetarilor", a mai zic Pocora. "Sa punem capat sirului de tepe pe care l-au tras romanilor Basescu, Udrea si Boc", a indemant deputatul PNL, adaugand ca "oamenii cel mai inselati de aceasta lege sunt cei din mediul privat"

Ioan Oltean, deputat PNL: "Cam firave aplauzele dupa o lectura atat de frumoasa"

Ştirea se actualizează.

ORA 10.51 A început şedinţa comună a Parlamentului, în care este programată citirea primei moţiuni de cenzură pe Legea salarizării. La reuniune participă premierul Boc şi alţi miniştri ai Cabinetului.

Moţiunea e iniţiată de deputaţii şi senatorii PSD+PC şi ale grupurilor parlamentare ale PNL.

Dezbaterea moţiunii va fi luni, în plen.

Guvernul şi-a angajat răspunderea pe cele două legi ale salarizării unitare. Premierul Emil Boc a declarat că salariile de bază din sectorul public vor fi creşte, în 2011, cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va fi majorat la 670 lei, de la 600 lei.

Prin asumarea răspunderii, actele normative se consideră adoptate, fără a mai fi dezbătute de legislativ, dacă în termen de trei zile nu se depune o moţiune de cenzură sau dacă aceasta din urmă este respinsă. În cazul adoptării moţiunii, Guvernul îşi pierde mandatul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite