Operator metropolitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Zona Metropolitană Oradea a fost înfiinţat un operator de salubritate comun. Autorităţile din localităţile periurbane au format Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Reosal, care a

În Zona Metropolitană Oradea a fost înfiinţat un operator de salubritate comun. Autorităţile din localităţile periurbane au format Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Reosal, care a obţinut bani europeni inclusiv pentru dotarea societăţii de salubrizare.

Colectare selectivă

Parcul auto are patru autogunoiere şi un încărcător cu lamă, pentru ridicarea deşeurile de la populaţie. În zona instituţiilor publice şi a blocurilor de locuinţe vor fi amplasate containere şi pubele, iar în localităţile incluse în proiect vor fi amplasate peste 11.000 de pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Fiecare gospodărie va primi câte patru saci de plastic, pe culori, reprezentând un tip de deşeu reciclabil. "La un an de la implementarea proiectului, 30% din cantitatea totală de deşeuri colectate va fi refolosibilă", a declarat coordonatorul proiectului, Camelia Lata.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite