Operaţiunea „Eliberarea lui Cocoană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magistrat de la Judecătorie a decis eliberarea ucigaşului cu Ferarri pe cauţiune invocând o stare de fapt falsă. Judecătorul Diana Buşcă a argumentat eliberarea prin faptul că şoferul nu ar mai fi fost acuzat de săvârşirea altor infracţiuni. În realitate, Cocoană mai are un dosar penal.

La Judecătoria Timişoara s-a încercat, pentru a doua oară, eliberarea lui Adrian Cocoană, şoferul care a pierdut controlul maşinii de lux Ferrari, a ajuns astfel pe trotuar, unde a ucis un tânăr şi apoi a fugit de la locul accidentului. Judecătorul care l-a favorizat acum a emis o motivare şoc pentru că ea consemnează o stare de fapt mincinoasă. Judecătorul ignoră realitatea şi susţine că Adrian Cocoană nu a avut nicio problemă cu legea, în afara dosarului accidentului.

Situaţia este cu atât mai bizară cu cât dosarul de distrugere a fost recent intens mediatizat. Cocoană este acuzat că a distrus maşina unui vecin cu un cric, cu care a tocat caroseria zeci de minute numai pentru că a fost deranjat de locul în care vecinul a parcat. Subiectul a făcut obiectul a zeci de articole. Televiziunile au relatat pe larg cazul, informaţiile devenind de notorietate.

Argumentul mincinos

Magistratul Diana Buşcă a şters cu buretele antecedentul violent al ucigaşului cu Ferrari, pentru a justifica eliberarea lui. „Scopul măsurilor preventive se poate realiza şi prin modalitatea eliberării provizorii pe cauţiune, având în vedere că până la vârsta de 32 de ani inculpatul nu a mai fost acuzat de săvârşirea unor fapte penale”, a spus Buşcă în sentinţa emisă miercuri, 15 octombrie 2008. Decizia magistratului a şocat procurorii.

 „Dispune punerea în libertate provizorie pe cauţiune a inculpatului Cocoană Adrian”, a decis Buşcă. Procurorii au atacat ieri cu recurs sentinţa care îl eliberează pe Cocoană. Recursul se va judeca astăzi, la Tribunalul Timiş.

În ultima lună avocaţii lui Cocoană au acţionat foarte agresiv pentru a obţine favorizarea clientului lor. Au fost deschise două procese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se încearcă obţinerea unei strămutări a dosarului lui Cocoană, astfel încât acesta să nu mai fie judecat în Timişoara. Înalta Curte nu s-a pronunţat încă.

Alt judecător a respins altă cauţiune

În paralel avocaţii lui Cocoană au deschis două procese la Judecătoria Timişoara, prin care au încercat să obţină eliberarea sub cauţiune. În primul proces, judecat în 24 septembrie, Judecătoria a respins eliberarea pe cauţiune iar Tribunalul a decis că sentinţa e corectă. Al doilea proces pentru cauţiune a ajuns însă la Buşcă.

Completul a stabilit imediat plata unei cauţiuni de 5.000 de lei, bani achitaţi în 1 octombrie. La termenul următor, miercuri, Buşcă a decis eliberarea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite