Operaţiile din Ungaria, decontate de CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii care aleg să-şi facă operaţii în Ungaria au două variante pentru decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Una este formularul E 112. „Pacienţii trebuie să vină la

Bolnavii care aleg să-şi facă operaţii în Ungaria au două variante pentru decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Una este formularul E 112. „Pacienţii trebuie să vină la CAS cu o recomandare din partea unui medic, de la orice spital din ţară, din care să reiasă motivul pentru care merge în Ungaria pentru intervenţie şi o copie a buletinului. În 2-3 zile primeşte formularul E112 cu care merge la operaţie. În baza lui intervenţia se decontează integral, nu există o limită de sumă”, spune Oana Giurcă, de la CAS Bihor.

Singura condiţie este ca intervenţia respectivă să nu se facă şi în ţara noastră şi bolnavul să ştie exact de ce operaţie sau tratament are nevoie. Puţini bolnavi apelează la această metodă, cam 2-3 pe lună. Asta din cauză că medicii din România nu le recomandă operaţii în Ungaria, decât în cazuri speciale.

O altă variantă este ca bolnavul să meargă în Ungaria la operaţie sau tratament şi să vină cu chitanţa la CAS. În acest caz i se decontează serviciul, însă echivalentul intervenţiei în România. Diferenţa o plăteşte din buzunar. Pentru transplant sau investigaţii mai complexe, când nu se ştie de ce boală suferă, serviciile se decontează prin Autoritatea de Sănătate Publică, în anumite limite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite