Operaţii amânate din lipsă de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţii amânate din lipsă de oxigen
Operaţii amânate din lipsă de oxigen

Stocul de oxigen al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin a ajuns, ieri, la cota de avarie. Dacă pentru o zi normală de lucru la sala de operaţii este nevoie de 400 de metri cubi de oxigen lichid, ieri se mai aflau doar 300.

Medicii au renunţat la operaţii, pacienţii urmând să aştepte până la sosirea următorului transport de oxigen. „Aveam programaţi doi bolnavi cu adenom de prostată, dar i-am amânat, nefiind vorba de operaţii urgente“, a declarat dr. Emil Traşcă (foto), şeful Secţiei de Urologie din SJU Severin.

Spitalul severinean înregistrează o datorie de circa 190.000 de lei către firma din Timişoara ce aprovizionează unitatea medicală cu oxigen. „Furnizorul de oxigen a condiţionat plata anumitor facturi, dar nu credeam că o să rămânem fără oxigen, să nu se poată desfăşura actul medical“, a spus Margareta Popescu, directorul economic al spitalului.

Pacienţii sunt derutaţi. „Eram aranjat pentru operaţie de prostată, mi-au făcut tot ce trebuie şi a venit domnul doctor să ne spună că nu e oxigen. Ne-a zis să nu mâncăm, că s-ar putea să vină oxigenul. Dar acum pot să mănânc, pentru că m-a amânat pentru mâine“, a declarat Gheorghe Obrocea, pacient venit din Pătulele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite