Opel promite garanţie "pe viaţă" pentru maşinile noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobilele Opel şi Vauxhall vor avea garanţie „pe viaţă”, anunţă site-ul specializat autonews.com citând un comunicat al firmei GM. Noul sistem va reprezenta o prelungire a condiţiilor actuale de acordare a garanţiei, prelungire menită să crească atractivitatea maşinilor Opel şi Vauxhall şi să contracareze, astfel, scăderea vânzărilor.

Potrivit site-ului autonews, vânzările Opel pe ansamblul Europei au scăzut, de la începutul anului 2010, cu 4,5 la sută, iar în Germania au scăzut cu 40 la sută. În acest context, noua garanţie “pe viaţă” la maşinile Opel şi Vauxhall va fi de 160.000 kilometri, respectiv 100.000 de mile. Decizia de extindere a garanţiei se va aplica pentru automobilele noi, vândute după data de 1 august 2010. Garanţia extinsă se va aplica la sistemul de propulsie şi de direcţie, la mecanismul de frânare şi la echipamentele electrice. Pentru a beneficia de garanţia extinsă, proprietarul automobilului  are obligaţia să facă o inspecţie gratuită a maşinii, o dată pe an, la un dealer Opel.

"Viaţa" maşinii se termină la 160.000 de kilometri

Comunicatul firmei GM nu oferă detalii suplimentare, dar site-ul autonews.com dezvăluie o serie de restricţii. Astfel, Opel şi Vauxhall vor suporta integral cheltuielile de reparaţie numai până ce maşina acumulează 50.000 de kilometri. Între 50.000 şi 100.000 de kilometri, ponderea cheltuielilor acoperite de producător va scădea pe măsură ce creşte numărul de kilometri. Între 100.000 şi 160.000 de kilometri, Opel va plăti 40 la sută, iar proprietarul 60 la sută din costul reparaţiilor. După 160.000 de kilometri, garanţia “pe viaţă” dispare.

Până acum, garanţia standard de doi ani se putea prelungi contra cost

Până în acest moment, garanţia la maşinile Opel noi era de doi ani. Totuşi, dealerii din România ofereau posibilitatea de prelungire a garanţiei, până la cinci ani, contra unei taxe suplimentare. De exemplu, pentru un automobil Opel Corsa cumpărat în anul 2009, cu garanţia standard de doi ani, prelungirea garanţiei cu un an de zile ar fi costat 161 de euro, prelungirea cu doi ani -  305 euro, iar prelungirea cu trei ani - 467 de euro.

Printre maşinile cele mai avantajoase de pe piaţa românească, din punctul de vedere al garanţiei, se află automobilele Kia, la care garanţia este de trei ani fără limită de kilometri sau de şapte ani în limita a 150.000 de kilometri.

Maşina cea mai vândută în România, Dacia Logan, beneficiază de o garanţie de patru ani sau de 100.000 de kilometri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite