Omul care apără onoarea românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul care apără onoarea românilor
Omul care apără onoarea românilor

Vlad Georgescu, cetăţean german de origine română, a depus plângere penală împotriva lui Jürgen Rüttgers, şeful Guvernului din Renania de Nord Westfalia. Sesizarea penală vizează declaraţiile lui  Jürgen Rüttgers care  afirmat la o întrunire electorală că românii sunt leneşi şi se duc la muncă fără să ştie ceea ce fac.

„Eu nu sunt cetăţean român. Am făcut plângerea  în calitatea mea de cetăţean german. Şi asta ar putea fi scăparea  lui Jürgen Rüttgers. Procuratura ar putea spune că nu am fost eu insultat, Rüttgers vorbind despre românii din România. Pe de altă parte, în viaţa de zi de zi, în Germania te confrunţi cu astfel de atitudini împotriva românilor.

Citiţi şi:



M-am întâlnit cu o prietenă şi vecină, i-am arătat declaraţiile lui Rüttgers, i-am expus poziţia mea, iar ea mi-a replicat: uite, Vlad, cred că pe undeva are dreptate Rüttgers. Şi am întrebat-o: De ce ai tu impresia asta?, la care ea mi-a replicat: Mulţi români nu lucrează, nu fac nimic. Am întrebat-o la rândul meu:  Dar de unde ştii asta, ai fost pe  undeva în România? Şi mi-a răspuns: Nu, n-am fost, dar am mai auzit asta. Şi, uite, acum  o spune şi  Rüttgers“, declară Vlad Georgescu pentru „Adevărul“.

Stabilit în Osterode am Harz,un orăşel liniştit de la poalele munţilor Hartz, Vlad Georgescu ar fi putut să nu bage în seamă declaraţiile lui  Jürgen Rüttgers, făcute în plină campanie electorală. Dar el consideră că trebuie să se implice pentru că asemenea afirmaţii pot avea urmări periculoase.

„Este un mare pericol. Eu am  trei copii, care pot suferi la un anumit moment dat. Poate să vină un copil şi să-i spună: Vezi că tatăl tău este un leneş şi nu ştie ce face. Aceasta este  principala cauză pentru care am ales o cale de atac de natură juridică împotriva dlui Rüttgers. El este totuşi preşedintele cabinetului NRW şi vicepreşedinte al UCD, nu o persoană oarecare. Nu-şi poate permite să spună aşa ceva. El ar avea obligaţia să integreze, nu să dezbine”, afirmă Vlad Georgescu.

După ce presa germană a preluat ştirea privind sesizarea penală, Vlad Georgescu a început să primească numeroase mesaje de susţinere. A fost încurajat atât de reprezentaţi ai  românilor, cât şi ai altor comunităţi stabilite în Germania.

Un celebru avocat din Düsseldorf, specializat în acest gen de procese, a promis că îi va acorda asistenţă lui Georgescu. Dar din partea Guvernului Renania de Nord Westfalia singura reacţie a venit din partea ministrului Integrării, Armin Laschet. După cum spune Georgescu, el a afirmat că acuzaţiile aduse şefului său, Jürgen Rüttgers, nu au fundament şi reprezintă doar o încercare de a învenina climatul de integrare. 

Vlad Georgescu a lansat un apel pentru boicotarea alegerilor parlamentare din Germania până când partidele politice nu vor dovedi că au un comportament etic.

image

Copiii poartă numele de familie al mamei lor, Vollborn. Eu, purtând numele Georgescu, am atâtea dificultăţi cu autorităţile germane.

image


Vlad Georgescu
chimist

În Germania,de 31 de ani

Vlad Georgescu s-a născut în 1966 la Bucureşti şi a locuit nu departe de Arcul de Triumf, pe str. Barbu Ştefănescu Delavrancea. Până să emigreze cu părinţii săi în Germania în anul 1978, a învăţat la „Liceul German“ din Bucureşti.

A studiat chimia la „Universitatea Tehnică din Hanovra“. Chimist la Clinica Universitară din Hanovra apoi studiază jurnalistica şi ştiinţele comunicaţiei. A publicat mai multe cărţi . Are trei copii cu Marita Vollborn, cu care locuieşte în localitatea Osterode am Harz, la 100 de kilometri  sud-vest de Hanovra.

Jürgen Rüttgers, un politician foarte controversat

image

„Spre deosebire de muncitorii din bazinul Ruhr, cei din România nu vin dimineaţa la şapte la primul schimb şi nu  rămân până când e de lucru.  Ci vin şi pleacă atunci când vor şi nu ştiu ce fac” este declaraţia  ministrul creştin-democrat al landului Renania de Nord Westfalia, Jürgen Rüttgers (foto), care a stârnit proteste în Germania.

Politicianul german nu este la prima sa afirmaţie scandaloasă. Cu un alt prilej a spus că investitorii chinezi ar trebui strânşi de gât până când oraşul Duisbug li se va părea suficient de frumos încât să investească în această localitate.

Confruntat cu numeroase critici din partea adversarilor social-democraţi, Jürgen Rüttgers a declarat  că nu a vrut să jignească pe nimeni şi, dacă acest lucru s-a întâmplat, atunci îi pare rău.

Kastner: „Declaraţiile lui Ruttgers sunt inacceptabile“

image

Susanne Kastner, vicepreşedinte Bundestagului   Foto:Agerpres


Vicepreşedintele Bundestagului, Dr. Susanne Kastner (SPD), totodată preşedinte al grupului parlamentar de prietenie germano-român, a venit la Ambasada României din Berlin şi a făcut declaraţii publice, menite să refacă imaginea românilor pătată de creştin-democratul Jürgen Ruttgers.

Ea a predat, în cadrul unei manifestări publice, ambasadorului României, Lazăr Comănescu, chiar la ambasadă, simbolul Berlinului. Este un urs de dimensiuni mari, un obiect de artă care a fost prezentat până acum în peste 100 de ţări, ca parte a unei expoziţii internaţio­nale.

Cu această ocazie, în prezenţa reprezentanţilor mass-media şi a invitaţilor ambasadei, Susanne Kastner a spus: „Relaţiile dintre România şi Germania nu sunt umbrite de nimic, dimpotrivă, sunt bune şi pot fi şi mai bune. De aceea declaraţiile lui Rüttgers sunt inacceptabile.

Chiar dacă suntem în campanie electorală, în Germania aceasta nu se face pe socoteala afectării imaginii unui popor, cu atât mai mult, când e vorba de un popor prieten”. În context, vicepreşedinta Bundestagului a mai amintit că „Rüttgers nu este pentru prima dată când se face vinovat de asemenea derapaje.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite