Omul de afaceri Iulian Dascălu, blestemat de suporterii lui Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

suporteri pe site-ul www.politehnicaiasi.ro . De ce atâta supărare? Simplu, Iulian Dascălu preferă să investească în fotbalul de la Cluj şi mai puţin în cel de la Iaşi. El are de gând să

suporteri pe site-ul www.politehnicaiasi.ro . De ce atâta supărare? Simplu, Iulian Dascălu preferă să investească în fotbalul de la Cluj şi mai puţin în cel de la Iaşi. El are de gând să preia Universitatea Cluj, echipă situată în divizia B. În ceea ce-l priveşte pe patronul de la "Iulius Group", el consideră că un om de afaceri poate să facă investiţii oriunde i se pare oportun.
Serviciu contra serviciu
"Port discuţii cu autorităţile clujene pentru eventuale investiţii în echipă. Încă nu m-am hotărât cât anume să investesc, însă acest lucru îl voi spune în public la momentul potrivit", a declarat Iulian Dascălu. şi totuşi, de ce Cluj, şi nu Iaşi? "Atât timp cât acolo am găsit toată susţinerea de la autorităţi pentru a dezvolta o afacere cum este mallul, mi s-a părut firesc să fac la rândul meu un serviciu Clujului", a explicat, cât se poate de clar, acesta.
Pe de altă parte, Iulian Dascălu a demarat un proiect de anvergură şi la Iaşi. În parteneriat cu primăria, el vrea să ridice chiar în centrul Iaşiului un ansamblu de locuinţe, spaţii comerciale şi locuri de recreere. Proiectul este cunoscut sub numele "Palas" şi a stârnit nenumărate controverse, mai ales că pentru a fi implementat este nevoie de aproximativ 12 hectare. "Dacă Palas ar fi finalizat, nu exclud posibilitatea să investesc şi în echipa de fotbal a Iaşiului", a dezvăluit acesta. Totuşi, Dascălu a spus că el a ajutat şi încă va ajuta echipa Politehnica Iaşi. Lunar, acesta sponsorizează echipa cu 200 milioane de lei.
Primarul Nichita a aflat de afacere din presă
Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, a recunoscut că a rămas "mut de uimire" când a aflat de intenţiile lui Iulian Dascălu.
El spune că nu a ştiut de acest lucru până acum câteva zile şi că informaţia a citit-o în presă. "Nu mi-am permis să negociez un teren al primăriei la pachet cu echipa de fotbal. Nu pot să condiţionez investitorii. Însă dacă Dascălu a investit la Cluj, trebuie să o facă şi la Iaşi", a punctat Nichita, făcând referire la proiectul Palas. Deşi Iulian Dascălu a spus clar că până acum i s-au propus doar sponsorizări pentru Politehnica Iaşi, primarul Nichita susţine că a purtat discuţii atât cu patronul "Iulius Group", cât şi cu alţi afacerişti pentru a-i convinge să preia echipa, însă nimeni nu s-a arătat dispus. "Dacă Becali sau alt afacerist ar vrea să preia echipa, aş da-o a doua zi. Aş impune o singură condiţie: să fie păstrat numele echipei şi să joace pentru culorile Iaşiului", a conchis primarul.

120 milioane de euro
Iulian Dascălu este considerat unul dintre cei mai performanţi afacerişti de pe piaţa imobiliară şi deţine o avere estimată la 120 milioane de euro. Conform "Top 300 Capital", averea sa a crescut de cinci ori faţă de anul 2004.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite