Omar Hayssam, condamnat la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul Volvo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe Omar Hayssam la 16 ani de închisoare pentru înşelăciune şi asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni faţă de mai multe firme de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-au exportat cu acte false în Siria şi Egipt.

Prejudiciul creat ca urmare a acestor infracţiuni este de 1,8 milioane de euro.

În acelaşi dosar, instanţa l-a mai condamnat pe Quasin Esse la 14 ani de închisoare, iar Mohamad Omar a primit aceeaşi pedeapsă, acesta fiind judecat şi pentru fals în acte vamale.

Instanţa a mai dispus plata a 480.760 de euro către Volvo şi 1.114.223 euro către SC Afin Leasing. Totodată, Tribunalul Bucureşti a pus sechestru asigurator pe bunurile acestora, pentru recuperarea prejudiciului. În plus, cei trei trebuie să plătească 10.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În dosarul Volvo, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au acuzat pe Omar Hayssam că, în calitate de preşedinte al grupului de firme Manhattan, a constituit o grupare criminală la care au aderat Mohamad Munaf, Mohamad Omar, Adnan Khdip şi Quasin Esse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite