Omagiu la teatru, hărmălaie la cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actori şi oameni obişnuiţi şi-au luat adio, cum s-au priceput, de la maestrul Gheorghe Dinică. Aproximativ 1.000 de persoane au fost prezente, ieri,la Cimitirul Bellu, unde actorul a fost înmormântat cu onoruri militare. (GALERIE FOTO)

Deşi Aleea centrală şi Aleea Artiştilor au fost împânzite de oameni, puţini dintre cei prezenţi au venit, de fapt, să-i aducă un ultim omagiu pios maestrului.


Citiţi şi:

Dinică a fost înmormântat în cimitirul Bellu

 Câteva sute de persoane s-au adunat la Bellu chiar înainte de sosirea cortegiului funerar, iar „audienţa“ părea desprinsă din unele filme la care Dinică a adus contribuţia geniului său: gură-cască, obişnuiţi ai înmormântărilor „celebre“, bunici cu nepoţi, cerşetori şi chiar hoţi de buzunare.

Îmbulzeală printre morminte

Cortegiul funerar a intrat în cimitir în jurul orei 14.30, în aplauzele „spectatorilor“, care s-au îmbulzit şi mai tare pentru a vedea mai bine ultima „reprezentaţie“.

„Eu n-am văzut, vreau să văd!“, vocifera o doamnă de vârsta a treia, încercând să-şi facă loc în mulţime. „Să nu călcăm pe morminte! A, stau chiar pe mormânt. Ei, Dumnezeu să mă ierte!“, a spus o altă bătrână, cocoţată pe o piatră funerară.

În toată învălmăşeala, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din maşină. Un soldat ducea crucea pe care era trecut numele maestrului, iar actorii Denis Şerban şi Cătălin Căţoiu îl urmau, purtând o coroană.

Alţi şase militari duceau sicriul, în urma căruia soţia actorului, Gabriela Dinică, îşi plângea mut durerea, abia ţinându-se pe picioare.

Au urmat doar câteva minute de linişte, căci forfota a început din nou. Mulţimea de curioşi s-a îndreptat spre locul în care trebuia să fie îngropat celebrul actor, călcând şi peste morminte, căci Aleea Artiştilor devenise deja neîncăpătoare.

„Să te uiţi la Kanal D, sunt chiar lângă mine, poate mă vezi la televizor“, a spus un tânăr care vorbea la telefon, în timp ce alţii doreau să imortalizeze ei înşişi momentul, filmând cu telefoanele mobile. O mamă şi-a ridicat pe umeri copilul de câţiva anişori, sfătuindu-l să privească atent.

Onoruri militare

Manuela Hărăbor şi Mitică Popescu 

Doi dintre colegii de breaslă ai maestrului, Marius Bodochi şi Dana Dogaru, au ascultat slujba de pe o alee laterală, în timp ce actriţa Carmen Tănase şi-a făcut cu greu loc printre sutele de oameni. Din când în când, mulţimea aplauda, însă în „pauze“ oamenii vorbeau despre ale lor: necazuri, pensii, doctori.

„Mai staţi?“, şi-a întrebat o doamnă prietenele. „Da, normal. Până pleacă toată lumea“, a venit răspunsul, în timp ce trei salve trase de ofiţerii Regimentului de Gardă şi Protocol au anunţat finalul „spectacolului“.

O mie de persoane i-au adus un ultim „omagiu“ unui actor de geniu, care a lăsat în urmă opere nepreţuite. Oare câţi dintre ei, mâine sau peste un an, îi vor aprinde o candelă pentru a-i lumina veşnicia? Maestrul Dinică sigur o va face pentru noi, căci moştenirea sa artistică va continua să ne lumineze viaţa.

Ion Caramitru: „Nu ducem la groapă un om oarecare, ducem un geniu“

image
image

Ion Caramitru îşi ia adio de la maestru

image
image
image
image
image
image
image
image
image

Actorii timişoreni deplâng moartea maestrului Gheorghe Dinică

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite