Oltenii se înghesuie în sălile de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii se înghesuie în sălile de judecată
Oltenii se înghesuie în sălile de judecată

Magistraţii sunt nevoiţi acum, după încetarea protestelor, să soluţioneze peste 50 de dosare pe zi

Pe magistraţii din Olt îi aşteaptă zile grele după ce, timp de trei săptămâni au judecat doar cauzele urgente. Judecătorii de la Tribunalul Olt şi cei de la judecătoriile din Balş şi Corabia au încetat de ieri protestele, iar cei din Caracal îşi vor relua de astăzi activitatea. Mâine va fi rândul Judecătoriei Slatina. 
Termenele de la procesele amânate în timpul protestelor se apropie, iar dosarele noi nu întârzie să apară. Astfel, un judecător care înainte de proteste judeca 25-30 de cazuri într-o şedinţă ajunge acum să intre în sala de judecată cu peste 50 de dosare. „De mâine vor începe să se judece şi cauzele amânate în timpul celor două săptămâni de proteste şi va fi aglomerat. Un judecător de la noi va trebui să judece chiar şi 60-70 de dosare într-o şedinţă“, a spus Nicolae Rotea, preşedintele Judecătoriei Balş.
Reluarea activităţii va aduce aglomeraţie şi la Judecătoria Slatina, după cum spun angajaţii instituţiei. „În timpul protestelor s-au judecat doar o treime dintre cazuri, respectiv cele urgente. Odată cu reluarea activităţii va fi îngrozitor. Volumul de muncă era foarte mare şi înainte de începerea protestelor, iar acum vor fi şi mai multe“, a spus Denisa Vişan, reprezentanta grefierilor.

Au pus oamenii pe drumuri săptămâni întregi


Şi la Tribunalul Olt era forfotă mare în această dimineaţă. Oameni din toate colţurile judeţului au venit să participe la procese ori să afle informaţii despre dosarele amânate. „Am venit să mă interesez de un dosar care a fost amânat acum o săptămână şi ceva. Aş vrea să văd dacă nu cumva o să se judece mai devreme, că au început munca serios. Sper ca parlamentarii să le dea ceea ce cer, să nu mai fie astfel de probleme. Au pus oamenii pe drumuri săptămâni întregi“, a spus astăzi Nicolae Zanfir, din Găneasa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite