Craiova: Oltenii chefuiesc şi pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oltenii chefuiesc şi pe timp de criză
Craiova: Oltenii chefuiesc şi pe timp de criză

Deşi are mai puţini bani în buzunare, craioveanul de rând nu renunţă la o petrecere pe cinste

Pare greu de crezut că apetitul pentru petrecere al oltenilor ar putea fi afectat de criză. Deşi hala de carne era aproape pustie azi-dimineaţă, comercianţii neobservând vreo schimbare la capitolul vânzări faţă de o zi obişnuită, aceştia nu-şi pierduseră speranţa. „Nu renunţă nimeni la o mică petrecere, dar cred că o fac mai retrânsă decât altădată. Nu mai are lumea bani“, spune vânzătoarea Georgeta Dragomir.

Chilipiruri drept cadou

Cu toate acestea, Titu Sfătoiu e convins că la cumnatul său Mihai vor sfârâi azi grătarele. El îi va duce sigur un buchet de flori şi cum i-au plăcut crizantemele lui nea Bebe, cel mai vestit florar din Piaţa Centrală, a luat trei şi a plecat spre Severin, unde va fi petrecerea. Mihai Asan n-a mai aşteptat să primească florile. Şi le-a oferit singur. „E o zi minunată, mă simt bine şi îmi lipseau florile“, precizează bătrânul care nu îşi arată deloc cei 77 de ani.

Anul trecut, Marioara Duţu  era asaltată de oameni care cumpărau cadouri de sute de mii. Astăzi este întrebată de lucruri care nu trec de 10 lei.  „Dădeam pulovere, seturi de oale, cămăşi, iar acum câte o oglindă la 5 lei, săpunuri, ştrampi, rame foto, pahare ieftine“, spune Marioara, care o să petreacă astăzi cu prietena ei, Ana, care aniversează 30 de ani de căsnicie, dar şi cu fiica sa, care împlineşte 27 de ani.
Restaurantele Băniei, pline-ochi

Şi restaurantele din Bănie s-au pregătit azi de oaspeţi. Deşi e criză şi banii sunt mai puţini în buzunare, craioveanul de rând tot mai găseşte câteva sute de lei pentru o petrecere pe cinste, la care să fie servit împărăteşte. „De fiecare dată când sunt onomatistici, avem foarte multe solicitări de rezervare. La fel se întâmplă şi azi, când avem peste 20 de rezervări”,a spus Sorin Niţu, administratorul restaurantului-hotel „Casa Împăratului” din Craiova.

La restaurantul „Galaxy” de pe Gheorghe Doja, toate locurile au fost ocupate demult. Cui nu-i place să îşi serbeze ziua numelui cu o friptură în vin, sarmale ca la mama acasă şi muzică populară? „De câteva zile nu mai este niciun loc la noi. Avem totul rezervat la parter şi la unul dintre etaje, iar la celălalt avem un botez” ,a spus Denisa Ciolan, ospătar la „Galaxy”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite