Oltenia, răvăşită de vânturi şi de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Case inundate, copaci doborâţi, sate cufundate în beznă. Asta a lăsat în urmă furtuna care a măturat, miercuri seară, sud-vestul ţării. Gorjenii abia răsuflaseră uşuraţi că au scăpat teferi după codul portocaliu de inundaţii, că o altă vijelie s-a abătut asupra judeţului lor.

 Vijelia de miercuri seară a luat pe sus un acoperiş de pe un bloc din Târgu Jiu şi a scos din rădăcină câţiva copaci.

Potrivit datelor furnizate de prefectură, vijelia a luat pe sus acoperişul unui bloc de locuinţe din cartierul 9 Mai, iar un autoturism parcat pe strada General Christian Tell a fost distrus parţial de ramurile unui copac ornamental căzut pe artera de circulaţie.

Căderea copacilor a blocat temporar circulaţia pe DN 67 în comuna Scoarţa, în timp ce două sate au rămas fără curent electric din cauza firelor avariate de prăbuşirea crengilor.

Vâlcea, în beznă

Tot miercuri seară, în jurul orei 20.00, locuinţele a cinci familii din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, au fost inundate în urma unei ploi torenţiale. Violeta Crăciunescu din comuna Roşiile a spus că ploaia a venit cu tunete şi vânt puternic.

„Aseară (miercuri seară, n.r.), pe la 8.00 (20.00, n.r.), a venit furtuna. Bine că nu a dat grindină. De atunci nu am avut lumină. I-au dat drumul azi (ieri, n.r.), după prânz. S-a dezgheţat şi frigiderul”. 

În Râmnicu Vâlcea, furtuna a doborât copaci, în mai multe zone. Ieri-dimineaţă, de la ora 6.00, la posturile pluvio din judeţ au fost înregistrate căderi de precipitaţii cuprinse între 0,5 litri la Cornet şi 29,4 litri la Zlătărei.

Şase linii de medie tensiune, însumând 50 de posturi, au fost afectate de furtună. Zece localităţi din zona Bălceşti rămăseseră fără curent electric ieri-dimineaţă, echipe ale CEZ lucrând ca să remedieze situaţia.

Şi localităţile Baia de Aramă şi Floreşti din Mehedinţi au rămas fără energie electrică. „Am crezut că vine potopul. Chiar m-a speriat vijelia. Îmi era teamă să nu se rupă vreun pom şi să cadă peste maşini”, a declarat Constantin Gherghinescu (58 de ani), pensionar.

Pompierii din Vânju Mare au  intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case  lovite de trăsnet. Tot de la trăsnete, fânarul unui localnic din comuna Topana, judeţul Olt, a luat foc.

Încă o „arteziană“ în Craiova

image

Furtuna nu a ocolit nici Doljul, punând la pământ doi copaci din Craiova şi inundând tot municipiul. O salcie a căzut peste maşina unui bărbat din cartierul Craioviţa Nouă şi a distrus-o în proporţie de 30%, iar în cartierele mărginaşe, oamenii s-au chinuit mai bine de o oră să scoată apa din curţi. Pe strada Vlad Ţepeş, canalizarea a cedat, iar în zonă a apărut o adevărată arteziană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite