Oltencele iau bani frumoşi pe-o desagă cu urzici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din satele doljene fac afaceri profitabile în Piaţa Centrală

Florina Florescu, de 39 de ani, şi-a aşezat de cum a crăpat de ziuă preşul la intrarea în Piaţa Centrală. A aşezat apoi pe el punguţele cu urzici şi a început să-şi promoveze marfa: „Ia urzica, domnule! Face bine la colesterol, nu mai dai banu’ pe capsule şi-ţi schimbă şi sângele“.

Este a treia zi când vine în Craiova, tocmai de la Fărcăşele de Jos, din judeţul Olt. A plecat de acasă cu trei saci şi mai are doar o jumătate. Vinde o pungă cu urzici cu 1 leu.

I-a scăzut din preţ
Femeia a avut noroc în această dimineaţă încă de la primul client. Acesta a vrut 10 kilograme, iar ea i-a făcut imediat reducere cerând doar jumătate de preţ: 50 de lei. „Am dat la en-gros o geantă mare cu marfă proaspătă. Mi-a convenit că n-am mai stat să le dau la bucată. Apoi a venit cineva care voia să îi dau două pungi cu 1,5 lei. Nu ştie omu’ cât m-am băşicat eu să le smulg pe toate. Am mânuşi, dar trece urzica şi prin ele“, ne-a spus Florina. Ea câştigă mai mult de 100 lei, într-o zi. „Avem noroc, anul ăsta urzicile au ieşit din februarie, de obicei se fac prin martie. Până iese dragaveiul, ne ţinem de urzici“, adaugă olteanca.

Elena Ştefana, cunoscută ca tanti Lenuţa, şi-a aşezat marfa exact lângă Florina. „Ce să facem, dacă suntem mulţi? La care se opreşte clientul, ăla e cu noroc. Vine lumea, că urzica face minuni. Câteodată dau bonus o pungă. Dacă unul ia cinci pungi cu urzici, îi fac încă una cadou“, spune bătrâna. Tanti Lenuţa a plecat în zori din Bratovoeşti, aducând cu ea desaga plină cu urzici culese din pădure. I-a luat aproape o zi să o umple. „Sunt bune pentru reumatism, fac bine şi la păr, că îngroaşă firul, îl întăreşte. Cu florile nu merge, cu dragaveiul nici atât, dar la urzici se îndeamnă lumea“, a spus tanti Lenuţa.
Ca ea sunt multe alte femei care, într-o zi cu vânzare bună, încasează cel puţin 100 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite