Olimpicii români la matematică au luat şase medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa României s-a clasat ieri pe locul 17 la cea de a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în Madrid. Evenimentul a fost organizat de Guvernul Spaniei, în

Echipa României s-a clasat ieri pe locul 17 la cea de a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în Madrid.

Evenimentul a fost organizat de Guvernul Spaniei, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Politicii Sociale şi Sportului. Competiţia s-a desfăşurat la sediul Şcolii Superioare de Inginerie din capitala Spaniei, în perioada 10-22 iulie.

Probele au avut loc în zilele de 16 şi 17 iulie, iar la data de 20 iulie au fost afişate rezultatele. La concurs au participat 550 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, din peste 100 de ţări ale lumii. În total, s-au acordat 47 de medalii de aur, 100 de medalii de argint şi 120 de bronz.

Din echipa României au făcut parte Elena Mădălina Perşu, care a obţinut 28 de puncte, Livia Alexandra Ilie, cu 26 de puncte, la egalitate cu Filip Andrei Chindea, Victor Pădureanu, 23 de puncte, Daniel - Tiberiu Rimovecz, 21 de puncte şi Mihai - Eugen Dumitrescu, 17 puncte.

Primii patru au câştigat medalii de argint, în timp ce ultimii doi au fost premiaţi cu medalii de bronz. Echipa s-a clasat pe locul 17, cu un total de 141 de puncte. Primele locuri au fost ocupate de China, cu 217 puncte, urmată de Rusia, cu 199, şi Statele Unite ale Americii, cu 190.

Astăzi va avea loc festivitatea de închidere a evenimentului, iar mâine concurenţii vor pleca acasă. Anul trecut, echipa României s-a clasat pe locul 11 şi a obţinut o medalie de aur (prin Livia Alexandra Ilie), patru de argint şi una de bronz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite