Olimpicii români: ''Şcoala nu ne ajută deloc''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpicii români: ''Şcoala nu ne ajută deloc''
Olimpicii români: ''Şcoala nu ne ajută deloc''

113 olimpici de la concursurile naţionale şi internaţionale participă la Tabăra Olimpicilor. Fundaţia „Dinu Patriciu“ a organizat în acest weekend la Sinaia o tabără pentru elevii eminenţi. Personalităţi de marcă au fost invitate la eveniment.

Peste 100 de câştigători la olimpiadele naţionale şi concursurile internaţionale învaţă să comunice şi să lucreze în echipă într-o tabără special organizată pentru ei de Fundaţia „Dinu Patriciu“. Tinerii învaţă despre ce înseamnă să te gândeşti la propria carieră şi să-ţi faci proiecte.

Printre personalităţile invitate la eveniment se numără Andrei Pleşu, Petre Roman, Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, şi Ioan Sturza, fostul prim-ministru al Republicii Moldova.

Citeşte şi:


„Cel mai greu e că şcoala nu te sprijină“

Alexandru Rogobete este elev în clasa a XII-a şi locuieşte în oraşul Anina din judeţul Caraş Severin. E olimpic la chimie, materie pe care a învăţat-o cu plăcere de când era mic.

image



„În chimie niciodată nu te plictiseşti. Cu cât ai impresia că ştii mai mult, cu atât nu ştii nimic. Cel mai greu este că şcoala nu ne sprijină în niciun fel. Anul şcolar trecut am avut 149 de absenţe pentru că am fost la concursurile de chimie. Am luat nota 4 la muzică pentru că nu-mi făcusem un eseu, n-am avut timp să mă pregătesc pentru că am învăţat mai mult la chimie“, afirmă Alexandru.

Băiatul a editat prima lui carte de chimie, împreună cu profesoara lui, carte din care a vândut până acum 20 de exemplare. „Anul trecut, tot în Tabăra Olimpicilor, am învăţat cum să fac un proiect de finanţare şi aşa am obţinut banii pentru editarea cărţii. Volumul meu se adreseză elevilor de clasele a X-a şi a XI-a“, mai spune Alexandru.

Şansa unui profesor bun

Un alt olimpic, Florin Dobriţoiu, elev în clasa a XII-a în Focşani, judeţul Vrancea, a luat premiul II la Olimpiada de Chimie. „Sunt unii profesori care nu sunt de acord cu participarea la olimpiade. Şcoala, în general, nu mă ajută. Programa şcolară e foarte încărcată, astfel încât, dacă vreau să învăţ la ce-mi place şi la ce mă interesează, nu mai am suficient timp pentru celelalte materii“, spune Florin. După ce va termina liceul, Florin vrea să dea la Medicină.

image

Adriana Untaru este o altă olimpică. Anul acesta a obţinut premiul I la olimpiada naţională de servicii şi activităţi economice. „Eu am noroc că am avut un profesor bun. Pentru olimpiadă e foarte important să ai un dascăl cu care să poţi comunica şi să fii prieten“, susţine Adriana.

Elevii spun că participarea la Tabăra Olimpicilor le oferă prilejul să întâlnească alţi elevi cu performanţe deosebite şi să înveţe lucruri noi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite