Olimpici premiaţi cu tricouri şi flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de elevi au primit tricouri galbene, roşii, albastre sau albe, în funcţie de performanţa obţinută la olimpiadele naţionale. Elevii au fost premiaţi, acum două zile, în cadrul unei festivităţi organizate de Inspectoratul Şcolar la Ateneul din Bacău.

Tinerii din Bacău clasaţi pe primul loc la olimpiadele naţionale au primit tricouri galbene, cei de pe locul al doilea albastre, cei de pe locul al treilea roşii, iar elevii cu menţiune au primit tricouri albe.

Elevii sunt dezamăgiţi

Pe lângă acestea, elevii de elită au mai primit flori şi strângeri de mâini de la oficialităţile băcăuane. „Dacă ştiam, nici nu mai veneam. Eu mă aşteptam să primesc nişte bani, ceva. Ne-au plimbat pe scenă pentru un tricou de doi lei şi o strângere de mână”, ne-a declarat Alexandru Guţă, care a luat menţiune la olimpiada naţională nală de istorie.

La festivitatea organizată în cadrul Săptămânii Excelenţei în Educaţie şi Cercetare, au fost invitaţi secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, prefectul Claudiu Şerban, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ionel Palăr, viceprimarul Dragoş Luchian şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Ovidiu Cojocaru.

„Am dat ce trebuia. Eu ştiu că vor primi şi nişte bani, dar nu ştiu sigur când. A fost mai mult o acţiune de recunoaştere a meritelor. Şi eu am fost olimpic şi nu îmi amintesc să fi primit o diplomă de la autorităţi”, a comentat prefectul Claudiu Şerban.

„Cadoul” a venit de la Guvern

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău susţin că instituţia a cheltuit pentru toată festivitatea doar 400 de lei. Suma reprezintă contravaloarea florilor cumpărate pentru olimpici şi profesorii lor. „Tricourile sunt de la Guvern. Au venit de la Cancelaria primului ministru. Ei au decis culorile, modelul. Pentru organizarea evenimentului de la Ateneu sarcinile s-au împărţit între noi şi prefectură“, a declarat Cristian Merticaru, adjunctul şefului IŞJ Bacău.

image

Eu mă aşteptam să primesc nişte bani, ceva. Ne-au plimbat pe scenă pentru un tricou de doi lei şi o strângere de mână

image


Alexandru Guţă,
olimpic naţional

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite