Olimpiadă "BeSport" la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de peste 200 milioane de lei.În perioada 31 mai-4 iunie, la Iaşi, va avea loc cel mai mare eveniment sportiv al ultimilor ani. Intitulat "BeSport", acesta reuneşte mai multe competiţii din opt

de peste 200 milioane de lei.
În perioada 31 mai-4 iunie, la Iaşi, va avea loc cel mai mare eveniment sportiv al ultimilor ani. Intitulat "BeSport", acesta reuneşte mai multe competiţii din opt sporturi diferite. Tenis, handbal, fotbal, ciclism, role sau Beach Volley, sunt doar câteva din sporturile prezente în cadrul evenimentului. "Sportului nu i se acordă astăzi atenţia cuvenită. Ne-am gândit ca evenimentul să permită ieşenilor, atât copii, cât şi persoane adulte, să participe la diferite concursuri. Nu am stabilit criterii de selecţie pentru înscrierea în competiţii, ci doar o taxă modică", a declarat Claudiu Trâncă, organizatorul evenimentului.
Competiţiile nu vor avea loc doar pe terenurile de sport din oraş. "Vom organiza jocuri de handbal, baschet sau street-ball în faţa Palatului Culturii, pe terenuri amenajate de noi. Într-o parcare din campusul Tudor Vladimirescu vom simula o plajă, astfel încât să se poată juca Beach Volley", a mai adăugat Trâncă. De asemenea, organizatorii au pregătit şi un concurs de cros, pe care îl consideră unul din punctele de atracţie ale evenimentului. "Pe 3 iunie va fi ziua crosului. Ieşenii vor putea alerga în perimetrul Palat, Bulevardul ştefan cel Mare şi Bulevardul Independenţei", a spus Trâncă.
Pregătirile pentru prima ediţie a "BeSport" au intrat la Iaşi pe ultima sută de metri. Datorită sponsorilor, care s-au dovedit a fi generoşi, organizatorii au pregătit participanţilor şi premii în valoare totală de 200 milioane de lei.

Una dintre atracţiile evenimentului o reprezintă partida de forbal dintre formaţiile "Old Boys Iaşi" şi "Belodedici&Friends", de pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Copou. Ieşenii îl vor putea vedea jucând pe Miodrag Belodedici, fotbalist celebru, care a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986. Din echipa locală vor face parte primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi preşedintele clubului de fotbal Politehnica Iaşi, Sorin Boca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite